Marko Gudurić na korak od Memfisa!

Balkan Memphis Grizzlies

Marko Gudurić na korak od Memfisa!

Balkan Memphis Grizzlies
Autor: Aleksandar Pandžić Datum objave: 30.07.2019. Foto: Crvena Zvezda Info

Reprezentativac Srbije, bivši igrač Crvene zvezde i gotovo sigurno bivši igrač Fenerbahčea, Marko Gudurić, na korak je od potpisivanja dvogodišnjeg ugovora sa ekipom Memfisa!

Već nekoliko proteklih nedelja pominje se kako je Marko Gudurić novi igrač Memfis Grizlisa. Još uvek nije zvanično, ali momak rođen u Priboju nadomak je svog prvog anganžmana u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

Marko je u dresu Crvene zvezde imao dosta uspeha sa kojom je dva puta bio šampion Srbije i dva puta šampion regionalne ABA lige.
2017. godine je sa beogradskim crveno-belima osvojio Kup Radivoja Koraća, koji se održava u Nišu, gde je poneo epitet najkorisnijeg igrača turnira.

Sve ovo je bila odlična preporuka za, jednog od najboljih evropskih trenera, Željlka Obradovića, koji je doveo Marka u Fenerbahče, sa kojim je reprezentativac Srbije osvojio jedno prvenstvo, kao i kup Turske. Takođe. prethodne sezone je pobedio u takmičenju u brzom šutiranju trojki.

2015. godine je proglašen za najkorisnijeg igrača prvenstva Evrope za igrače do 20 godina, gde je predvodio momke iz Srbije do najsjanijeg odličja.

Gudurić je prethodne sezone za Fenerbahče u Evroligi beležio 9.9 poena u proseku, 1.9 skokova i 2.2 asistencije po meču, uz odličnih 54.9% šuta iz igre. Marko je u proseku šutirao oko tri trojke po meču uz fenomenalan prosek od 47.7%!

Ukoliko Marko postane član Memfisa, ekipa iz Tenesija će dobiti jednog odličnog šutera i igrača koji iza sebe ima zavidno evroligaško iskustvo, a koji ima tek 24 godine.

Podelite vest: