Bol Bol: “Dokazaću svima da su pogrešili! Želim da učim od Jokića”

Denver Nuggets Draft

Bol Bol: “Dokazaću svima da su pogrešili! Želim da učim od Jokića”

Denver Nuggets Draft
Autor: Uroš Živković Datum objave: 21.06.2019. Foto: Bleacher Report

Bol Bol, sin legendarnog Manutea Bola, izabran je tek sa 44. mesta na draftu prethodne večeri, iako je predviđano da će biti selektiran sa značajno više pozicije.

Glavni razlog za to je bojazan u kakvom zdravstvenom stanju se ovaj momak nalazi i sumnje većine funkcionera klubova da Bol nije do kraja zalečio povredu stopala, zbog koje je u minuloj sezoni odigrao svega 9 utakmica za svoj koledž, Oregon.

(Foto: Steve Freeman/Getty Images)

Ipak, to nije sprečilo čelnike Denvera, na čelu sa predsednikom kluba zaduženom za košarkaške operacije, Timom Konelijem, da se drugu godinu zaredom upuste u sličan rizik i izaberu igrača koji će možda propustiti i čitavu sezonu, ali koji ima ogromnog potencijala. Koneli je tako održao obećanje dato navijačima da će Nagetsi sigurno biti aktivni na draftu, iako nisu imali nijedan pik ove godine, a mladi centar rodom iz Sudana stiže u Kolorado posredstvom trejda iz Majamija i Denver je za njega dao samo budući pik druge runde i nešto novca.

(Foto: Julio Cortez/Associated Press)

Ovakvim razvojem događaja oduševljeni su i Tim Koneli i navijači Nagetsa, a oduševljen je i Bol Bol, koji smatra da je došao u odličan tim i srećan je što će učiti i razvijati se uz Nikolu Jokića.

Moja namera je, pre svega, da dokažem svima da su pogrešili što me nisu izabrali ranije, da im pokažem da su sumnjali bez razloga.

– rekao je mladi Bol u svojoj prvoj izjavi nakon drafta, da bi se nešto kasnije osvrnuo i na svoj novi tim:

Hvala Denveru koji mi je ukazao poverenje. Oduševljen sam, ovo je odličan tim, sa mladim igračima koji samo može još više da napreduje. Moram da priznam da sam tokom ove sezone, dok sam se oporavljao od povrede, dosta gledao snimke Nikole Jokića i analizirao njegova dodavanja. Fantastičan je, ima nevereovatan pregled igre i to je nešto što bih i ja voleo da dodam u svojoj igri, a Jokić će biti odličan uzor i želim da učim od njega.

(Foto: Thearon W. Henderson/Clutchpoints)

Dok u Denveru još uvek s nestrpljenjem očekuju debi Majkla Portera i da konačno na delu vide šta ovaj momak sve može, o zdravstvenom stanju Bola će se mnogo više znati u narednim danima, a već su se pojavile određene informacije da u timu, nevezano za stanje povrede stopala, žele od mladog centra da radi i na jačanju, odnosno nabacivanju mase.

(Foto: Frederick Breedon/Getty Images)

Ono što je sigurno je da ako se makar i jedan od ova dva “rizika” pokaže iole korisnim za tim, u Denveru će svakako biti zadovoljni, a odlična stvar za Nagetse je što i sa Bolom, kao i sa Porterom, ponovo mogu da budu strpljivi i može se reći da su opet uradili odličan posao u noći drafta.

Nešto više o najnovijoj akviziciji Denvera možete pročitati u našoj najavi igrača za ovogodišnji draft.

Podelite vest: