Pregovori u završnoj fazi, Kajri već od sutra novi član Bruklina?

Brooklyn Nets Slobodni igrači

Pregovori u završnoj fazi, Kajri već od sutra novi član Bruklina?

Brooklyn Nets Slobodni igrači
Autor: Uroš Živković Datum objave: 29.06.2019. Foto: FOX Sports Asia

Mesecima već Bruklin Netsi su među najvećim favoritima za dovođenje velikih NBA zvezda, a jedno od imena koje se najviše spominjalo u tom periodu, bilo je ime Kajrija Irvinga.

Da nije sve samo u domenu teorija i spekulacija, dobili smo potvrdu večeras, a onu zvaničnu očekujemo sutra, kada bude počeo rok za dovođenje slobodnih igrača.

Kako prenose ESPN i Adrijan Vojnarovski, obe strane su se, nakon brojnih sastanaka, odavno dogovorile o svim uslovima saradnje i žele da što pre završe sa ovom pričom i ozvaniče taj dogovor, kako bi prekinuli brojna nagađanja i mogli da se posvete isključivo košarci i stvaranju jedne nove ere u Bruklinu.

Ponovo ćemo se pozvati na pouzdanog Vojnarovskog (a na koga bi drugo) i, kako on javlja, Kajri će potpisati “supermax” ugovor, na 4 godine, vredan 141 milion zelenih novčanica!

Nakon dve izuzetno turbulentne godine provedene u Bostonu, Irving je izgleda pronašao novi tim u kome će nastaviti da “usavršava svoje liderske sposobnosti”, nešto što je u samom startu bio glavni razlog njegovog odlaska iz Klivlenda i bega od Lebrona, a u upravi Netsa očigledno nemaju problem s tim i izgleda da su spremni da istrpe sve Kajrijeve bubice.

(Foto: Maddie Meyer/Getty Images)

U celoj ovoj priči postoji i nešto što se neće baš dopasti simpatizerima Netsa, ali je bilo neminovno u slučaju dolaska Irvinga, a to je sada već sasvim izvestan odlazak Dianđela Rasela, koga su navijači jako zavoleli i sigurno se neće baš tako lako pomiriti sa rastankom od svog novog miljenika, pa će samim tim i novo, skupo plaćeno pojačanje, biti pod dodatnom lupom i pritiskom.

Kajri Irving je, nakon problema sa povredama u svojoj prvoj sezoni u Seltiksima, ovu drugu odigrao na jednom vrlo zavidnom nivou. Prosečno je beležio 23.8 poena, pri šutu iz igre 48.7%, odnosno 40.1% za tri poena, uz 6.9 asistencija i 5 skokova po meču.

Podelite vest: