Trebalo bi da je sada stvarno zvanično: Markus Moris je novi igrač Niksa!

New York Knicks San Antonio Spurs Slobodni igrači

Trebalo bi da je sada stvarno zvanično: Markus Moris je novi igrač Niksa!

New York Knicks San Antonio Spurs Slobodni igrači
Autor: Uroš Živković Datum objave: 12.07.2019. Foto: Sports Illustrated

Neverovatna situacija i preokret u slučaju Markusa Morisa, koji će ipak postati novi igrač Njujork Niksa!

Iako je sve već bilo dogovoreno, u San Antoniju ga je čekao dvogodišnji ugovor vredan 20 miliona zelenih novčanica, Moris je odlučio da “ispali” Sparse i potpiše jednogodišnji ugovor sa Niksima i u narednih godinu dana će inkasirati 15 miliona dolara.

Očigledno da u NBA ligi data reč nema više nikakvu težinu. Nismo samo mi preneli da je Markus novi igrač San Antonija, uvek smo se trudili da informacije o trejdovima i potpisima igrača prenosimo samo ako su zvanične, odnosno, ako dolaze iz najpouzdanijih izvora, a trenutno ne postoje pouzdaniji od Adrijana Vojnarovskog, Šamsa Karanije, kao i još nekih uglednih dopisnika, ali i novina, televizija i portala za koje oni rade i, u principu, vest o dolasku krilnog igrača u Teksas nije bila pogrešna, samo je jednostavno bila, možda malo preuranjena.

Sparsi su, nakon saznanja o Morisovim pregovorima sa Niksima i odugovlačenju potpisivanja ugovora, prvi prekinuli sve razgovore sa igračem i ekspresno se okrenuli drugom rešenju i potpisali Treja Lajlsa, doskorašnjeg igrača Denvera, na dve godine. Možda ne rešenju koje su prvobitno želeli, sigurno ne baš ni približno istog kvaliteta, ali bez sumnje rešenju koje će makar održati svoju reč i zaista potpisati ugovor s njima.

Sam Markus Moris je u izjavi za Atletik rekao da nema ništa protiv ove organizacije i da vrlo ceni i poštuje San Antonio, ali da je morao da misli na sebe i svoju porodicu i da mu ponuda Niksa ipak trenutno više odgovara.

Na žalost, to je godinama, pa i decenijama unazad sudbina manjih gradova i manje popularnih destinacija u NBA ligi, pa i u ostalim američkim profesionalnim sportovima. Los Anđeles i Njujork će uvek biti gradovi u kojima će svi igrači najviše želeti da igraju, uz možda Čikago, Majami, Filadelfiju…

Ipak, nije sve ni u tim elitnim gradovima, ni egzotičnim destinacijama, a naročito to ne bi trebalo da bude slučaj ako ste profesionalni košarkaš. Markus Moris je odabrao da umesto nastupanja za jednu od najboljih i najtrofejnijih franšiza u poslednjih 20-ak godina i igranja za jednog od najboljih trenera svih vremena, ode u Njujork Nikse, tim koji je godinama unazad predmet podsmeha širom lige i tim koji je postao sinonim za disfunkcionalnu sredinu. Da li je uopšte potrebno bilo šta više dodati…?!

Podelite vest: