Preokret Toronta za prednost od 2:0

Brooklyn Nets Plej-of Toronto Raptors

Preokret Toronta za prednost od 2:0

Brooklyn Nets Plej-of Toronto Raptors
Autor: Datum objave: 19.08.2020. Foto: Associated Press

Potpuno drugačiji meč u odnosu na onaj prvi iz ove serije i na kraju ipak pobeda Toronta, nakon dosta muka, 104:99.

U konstantnom zaostatku bili su aktuelni šampioni tokom većeg dela utakmice, zapravo, tek u poslednjoj deonici stižu do potpunog preokreta i uspevaju da zadrže minimalnu prednost do samog kraja.

Sjajno su Netsi ušli u utakmicu, ni približno isto kao pre dva dana. Nakon samo tri minuta igre bilo je 12:5 za Netse koji nisu promašili nijedan šut do tad. Morao je trener Reptorsa, Nik Nurs, brzo da zatraži tajm-aut, međutim to njegovoj ekipi nije ništa pomoglo i razlika u korist Bruklina nastavlja da raste.

Odlično su šuterski bili raspoloženi na samom startu, Luvavu-Kabaro je vezao dve trojke, Levert je sjajno razigravao saigrače, ali je naročito funkcionisao pik end rol između njega i Džereta Alena, koji je u nekoliko navrata slao izvrsne povratne lopte na spoljne pozicije. Razlika je u tim trenucima iznosila čak +14 za pulene trenera Žaka Vona. Ipak, Sijakam sa 14 poena u prvoj deonici i Pauel sa 7 polako ulaze u ovu utakmicu, pogađaju neke teške šuteve i vraćaju svoj tim u igru. Zanimljivo je da je serija Reptorsa krenula Alenovim izlaskom iz igre, koji je defanzivno dominirao pod svojim košem, a u napadu pravio velike probleme iskusnom Marku Gasolu.

Druga četvrtina nam donosi potpuno drugačiju igru u odnosu na prvu. Mnogo više nervoze, dekoncentracije kod igrača, igralo se uglavnom “koš za koš” i gledali smo rezultatski egal. Jedino vredno pomena u ovim momentima je nastavak dobre igre Normana Pauela, koji je uz, donekle, Van Vlita, bio najraspoloženiji za igru. Nastavili su sa greškama i promašajima i jedni i drugi i priredili nam jednu, zaista “ružnu” završnicu poluvremena.

Nastavak meča ponovo bolje otvaraju igrači Bruklina serijom 10:0 i vraćaju dvocifrenu prednost koju nisu imali još od prvog perioda igre. Izuzetno je u tim momentima, kao i tokom čitave četvrtine, šuterski raspoložen bio Geret Templ, naročito u šutu za tri poena. S druge strane, pravi odgovor je imao Fred Van Vlit, koji je najzad proradio i vezao 10 poena za novi rezultatski egal. Ipak, Netsi se ne daju i uspevaju da odbiju sve napade Reptorsa u finišu treće deonice i na njenom kraju imaju prednost od 6 poena.

U samoj završnici, aktuelni šampioni konačno pokazuju taj šampionski gen, da čak i kada ne blistaš u igri, umeš ovakve utakmice da okreneš na svoju vodenicu i potpuno preokreneš stanje na terenu. Upravo to su i uradili, počev od uvodnih minuta poslednjeg perioda, kada serijom 13:2, odnosno 19:5, dolaze i do maksimalnih +8 koliko su imali na ovom meču. Van Vlit je nastavio da pogađa i razigrava saigrače, Norman Pauel je blistao u napadu, Lauri je bio sve agresivniji, a Ibaka je u odbrani bio nepremostiva prepreka.

Pokušavali su Netsi sve do samog kraja da se vrate, treba im odati priznanje, ali jednostavno, isuviše grešaka i promašenih šuteva im nisu baš išli na ruku. Džo Heris i Timoti Luvavu-Kabaro su jedini bili raspoloženi u šutu i na kraju su uspeli da smanje na svega 3 razlike, međutim, malo nedostatak sreće, malo iskustvo Reptorsa i to je bilo to.

Najefikasniji kod pobednika bili su Van Vlit i Pauel sa po 24 poena. Van Vlit je upisao i 10 asistencija uz 5 skokova, a Pauel je šutirao sasvim solidnih 11/17 iz igre. Lauri je zabeležio 21 poen i 9 skokova, Sijakam 19 poena i 6 uhvaćenih lopti.

U poraženoj ekipi Geret Templ je ubacio 21 poen, identičan učinak su imali Džo Heris i Džeret Alen sa po 14 poena i 15 skokova, a centar Netsa je imao i 5 uspešnih dodavanja. Keris Levert je odlično proigravao svoje saigrače i upisao je 11 asistencija, ali je šuterski potpuno podbacio, pošto je iz igre imao učinak samo 5/22.

Sledeći meč igra se za dva dana u 19:30č.

Podelite vest: