Maestralan dvoboj po navici! Denver poveo sa 1:0.

Denver Nuggets Plej-of Utah Jazz

Maestralan dvoboj po navici! Denver poveo sa 1:0.

Denver Nuggets Plej-of Utah Jazz
Autor: Aleksandar Pandžić Datum objave: 17.08.2020. Foto: Courier-Journal

Još jedan fenomenalan meč u režiji Denver Nagetsa i Juta Džeza! Ni maestralna partija Donovana Mičela i njegovih 57 poena, nisu bili dovoljni.
Na kraju, ponovo nakon produžetka, u nestvarnom meču sa puno preokreta, slavio je Denver rezultatom 135:125!

Čak 57 poena postigao je Donovan Mičel, prva zvezda Jute, ali na kraju ni to nije bilo dovoljno da njegova ekipa slavi u veoma uzbudljivom meču.
Nije imao snage na kraju da povede svoje saigrače do pobede na otvaranju doigravanja u ‘mehuru’ u Orlandu. Zato je Džamal Muri imao!

On je krajem regularnog dela meča, a posebno u produžetku, žario i palio parketom, a na kraju imao učinak od 36 poena i 9 asistencija!
Pratio ga je odlični Nikola Jokić, koji je ostvario dabl-dabl učinak sa 29 postignutih poena i 10 skokova. Grent je postigao 19, sjajni Moris i Kreg, koji su bili od izuzetnog značaja za svoju ekipu, su dodali 14 i 11. Porter mlađi je stao na 13 poena i 8 skokova.

Sa druge strane, Mičel je odigrao partiju života! Šutirao je 19/33 iz igre, 13/13 sa linije penala, imao 9 skokova i 7 asistencija! ‘Pratili’ su ga Ingls sa 19, Klarkson sa 18 i Gober sa 17 poena uz 7 skokova i 4 blokade. Oni su zajedno postigli 3 poena manje od Mičela.

Može se konstatovati da je ključ pobede bio u šutu Nagetsa. Denver je izuzetno dobro šutirao iz igre, a posebno za 3 poena. Oni su ubacili čak 22 trojke iz 41. pokušaja!

Ekipa Denvera je izašla na parket sa petorkom Muri, Kreg, Porter mladji, Milsep i Jokić, dok je Juta krenula sa petorkom – Mičel, Ingls, O’Nil, Gober i Džuan Morgan, koji je iznenađenje na poziciji broj četiri.
Denver je dosta bolje otvorio meč u odnosu na Jutu i od samog starta je ekipa trenera Melouna krenula brzo i agresivno. Nikola Jokić je bio izuzetno raspoložen u prvom periodu, u kojem je postigao 10 poena. Pratili su ga Kreg i Porter mlađi sa po 6. denver je, atipično za njih, u prvoj četvrtini postigao 7 trojki!
Sa druge strane, Donovan Mičel nije uspeo da uhvati ritam, te je šutirao veoma loše iz igre, 1/5. Ingls je bio najefikasniji sa 7 poena, dok je Francuz Rudi Gober dodao 6. Denver je prvi period rešio u svoju korist rezultatom 31:25.

Drugu četvrtinu su dobro otvorili igrača Denvera, stigli su do prednosti od čak 10 poena, ali onda na scenu stupa Donovan Mičel. On se vratio u život, vodio svoju ekipu do izjednačenja i postigao 17 poena u drugom periodu, uz jedno neverovatno zakucavanje.
Nakon toga Džamal Mari stupa na scenu, vezuje 12 poena i vodi Nagetse do + 12. Prvo poluvreme se igralo u veoma brzom ritmu, a Denver je na odmor otiša sa prednošću od 57:50.

Treću četvrtinu, za razliku od prve dve, bolje otvara ekipa Jute, prave seriju od 7:0 i stižu do izjednačenja, što je nateralo trenera ‘domaćih’, Majka Melouna, da zatraži tajm-aut.
Nakon toga s, Denver pravi seriju i ponovo odlaze na +7. Ponovo Juta pravi seriju, ovoga puta 9:0, što ih vodi na prednost od 2 poena razlike i prvo vođstvo još od početka meča. I u trećoj četvrtini dominirao je Donovan Mičel, koji je u tom periodu postigao 10 od svojih 29 poena. Džezeri su dobili treći kvartal rezultatom 31:19 i stigli do najvećeg vođstva koje je iznosili 5 poena. Treba istaći i dobru partiju Inglsa, koji je u tim momentima imao 16 poena.

Četvrti period kreće sa nekoliko promašaja na obe strane. Juta je imala prednost od 5 poena, a Kreg i Moris, koji je bio više nego solidan, održavaju Nagetse u životu. ‘Novajlija’ Morgan, trojkom vodi Džezere na +4, ali uzvraća Grent istom merom, kasnije Jokić nestvarnim pasom, u stilu Pejtona Meninga, pronalazi Grenta, koji polaže za minimalnu prednost Nagetsa.

Nakon toga usledila je popularna rezultatska klackalilca i 7 vezanih poena maestralnog Donovana Mičela, koji je napadao Portera konstantno tokom meča, a sa druge strane 5 poena Nikole Jokića.
Ponovo se Juta dokopala prednosti, a ključni momenat meča dešava se na 1:46 do kraja meča. Mičel, koji je do tada bio fenomenalan, ne uspeva da prenese loptu na stranu protivnika za 8 sekundi! Napad nakon toga, Muri postiže trojku i kažnjava nesmotrenost prve zvezde Jute!
Pogađali su on i Mičel još par puta do kraja, a Denver je imao i šut za pobedu na sekund do kraja meča. Nikola Jokić je preuzeo odgovornost, Gober  je sjajno isparirao nogama, odigrao odličnu odbranu i omeo reprezentativca Srbije, koji, uprkos tome, nije bio daleko od pogotka. Otišlo se u produžetak!

U produžetku je Denver je odigrao odličnu odbranu, koja im je nedostajala u velikom delu meča. Srljala je Juta, 5 puta su ‘prodali’ loptu u napadu, Mičel se malo i umorio, što je bilo i očekivano. Sa druge strane, Muri je pogađao nemoguće šuteve, nastavio je gde je stao i poveo Nagetse do 1:0 u seriji!

Videlo se po broju poena Mičela koliko nedostaju Geri Heris i Vil Barton u odbrani Nagetsa. Ipak, uspeli su da izmisle pobedu.

Podelite vest: