Muri nastavio da rešeta, Denver stiže do 3:3!

Denver Nuggets Plej-of Utah Jazz

Muri nastavio da rešeta, Denver stiže do 3:3!

Denver Nuggets Plej-of Utah Jazz
Autor: Uroš Živković Datum objave: 31.08.2020. Foto: USA Today

Još jedna fenomenalna partija Džamala Murija koji je sa 50 poena predvodio Nagetse do trijumfa 119:107, zahvaljujući kom su izborili 7. meč u ovoj seriji.

Mladi Kanađanin je sipao sa svih pozicija, igrao je sa mnogo samopouzdanja i delovalo je kao da ne može ništa da promaši. Šutirao je fantastičnih 9/12 za tri poena, ukupno 17/24 iz igre, a uz 50 poena, upisao je i 6 asistencija i 5 skokova.

Nije baš najbolje krenulo po Nagetse, Džezeri su šuterski izuzetno ušli u ovaj meč, a prednjačio je Donovan Mičel. Pogodili su prvih 7 šuteva koje su uputuli ka košu Denvera i brzo stekli dvocifrenu prednost. Ponovo je odbrana Denvera imala problema sa branjenjem šuta spolja, ponovo nisu iskakali na odbrani od pika i šuteri Jute su to i te kako znali da koriste. Ne treba biti previše stručan pa zaključiti da kada su na parketu zajedno Jokić i Milsap, svaka iole pokretnija i šuterski raspoložena ekipa će to maksimalno znati da koristi.

Nikola Jokić je nešto nervoznije ušao u ovaj meč i već sredinom prve četvrtine je imao dve lične greške, pa je morao na klupu. Džamal Muri tada mora da preuzme sve konce igre i on to radi veoma efikasno. Napad Denvera polako dolazi do svog izražaja, međutim odbrana i dalje ima velikih poteškoća u branjenju šuta spolja, a bekovi Jute su se toliko raspucali u tim trenucima da im je apsolutno sve ulazilo, pa čak i jedna suludo bačena trojka o tablu, koju je šutirao Majk Konli.

Muri je nastavio sa svojom izuzetnom napadačkom igrom i u drugom periodu, a onda ulazimo u par neverovatnih minuta kada je defanziva Nagetsa u pitanju. Petorka u kojoj su uz Murija, tek oporavljeni Heris, Kreg, Porter mlađi i Plamli igra neverovatnu odbranu, za nepoverovati prosto, dozvolili su protivniku svega 20 poena u ovom delu igre i potpuno su preokrenuli rezultat. Možda je tih nekoliko minuta bilo i ključno na ovom susretu, igrači Jute su se potpuno pogubili, nisu mogli ništa da pogode i izgubili su ono samopouzdanje stečeno na samom startu meča. Ispostavilo se da Nagetsi jednom kada su preuzeli vođstvo, nisu ga više ispuštali do kraja meča.

Nastavak utakmice nam donosi nešto nervozniji početak sa obe strane, u smislu grešaka, pre svega i nekih potpuno nepotrebnih i ishitrenih šuteva. I tu je prednjačio Džamal Muri, delovalo je da se vratio “onaj stari” Džamal koji često ume da se izgubi sa utakmice, da ga nema po celu četvrtinu ili čak i poluvreme i koji bira najgora moguća rešenja u napadu, što za Denver na ovom susretu nikako ne bi valjalo. Srećom pa je tada njegovu poentersku ulogu preuzeo Džeremi Grent, koji je ponovo imao jednu svestranu partiju. On je u trećoj četvrtini kombinacijom dobre odbrane i pogođenih trojki održavao minimalnu prednost svom timu. Na drugoj strani ko bi drugi držao svoju ekipu u igru, nego Donovan Mičel. Na njegovu žalost, Muri ga je blago zasenio, a i njegov tim je ipak izgubio, inače bi svi pričali o još jednoj njegovoj izuzetnoj partiji.

Poslednji period igre u potpunosti je pripao upravo dvojici mladih košarkaša. Delovalo je kao na video igrici, da su im ocene pojačane na maksimum, nisu mogli da promaše, nisu grešili, pogađali su neke nemoguće trojke i sve se u igri vrtelo oko njih dvojice. Ipak, košarka je timski sport i ma koliko jedan igrač bio dobar, mora da ima bar neku podršku saigrača, ma u kakvom god obliku ona bila. Na Mičelovu žalost, Muri uz sebe ima Jokića! Standardno smiren u samoj završnici, pogađao je slobodna bacanja, kao i dve jako bitne trojke, ali i radio ono što trenutno u ligi, uz još samo nekolicinu igrača, i najbolje radi – izuzetno je razigravao saigrače. Nagetsi upravo i tim trenucima, na svega nekoliko minuta do kraja dolaze i do svoje najveće prednosti i mirno privode meč kraju.

Uz već pomenuti Murijev učinak, Nikola Jokić je zabeležio 22 poena, 9 asistencija, 4 skoka i 3 ukradene lopte, Džeremi Grent je ubacio 18 poena (trojke 4/7), a svoj izuzetan doprinos je defanzivno imao sjajni i uvek borbeni Tori Kreg.

U poraženom timu, ponovo odlični Mičel sa 44 poena (trojke neverovatnih 9/13), 6 skokova, 5 asistencija i 3 ukradene lopte. Donekle ga je pratio Majk Konli sa 21 poenom, 6 asistencija i 5 skokova, ali nekako deluje da je u nastavku utakmice potpuno stao i samo na momente bi ponovo bljesnuo, što njegovom timu očigledno nije baš bilo dovoljno.

Odlučujući, 7. meč ove serije igra se u noći između utorka i srede u 2 časa i 30 minuta.

Podelite vest: