Povratak Jokare i Murija

Denver Nuggets LA Clippers Plej-of

Povratak Jokare i Murija

Denver Nuggets LA Clippers Plej-of
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 06.09.2020. Foto: NBA.com

Olako su ih otpisali posle prvog meča, kada su igrali umorni nakon serije od sedam utakmica protiv Jute, pokazali su igrači Denvera sinoć da imaju šta je potrebno da polufinale Zapada učine zanimljivim – Klipersi Denver, 101:110, 1-1 u seriji!

Odlučno su u meč ušli igrači Denvera, videlo se da su spremni za novu borbu nakon samo par minuta. Igralo se kroz Murija i Jokića, ali su ovoga puta “ostali” bili spremni za situacije koje su im Klipersi davali. Murije povukao sa 11 ranih poena, kada je on seo Jokić je nastavio još jače i četvrtinu završio sa 15. Nakon što se odbrana Klipersa preorijentisala na našeg centra, krenula je baražna vatra Milsap, Heris, Porter. Pogadjali su svi i nakon uvodne deonice Denver je već brojao 44 poena i 19 poena razlike.

Klipersi su uspeli da se konsoliduju, pre svega preko Pola Džordža, ali su do poluvremena uspeli samo da ublaže prednost. Stegli su u odbrani, primirisali jednocifrenoj razlici, ali igrači Denvera odbili taj nalet povratkom paklenog dvojca na teren. Jokić je poluvreme završio sa 24 poena i 10 skokova, dok je Muri dodao 20.

Plan igre Klipersa u drugom poluvremenu bio je da bilo ko drugi šutira, samo da to nisu Džoker ili Džamal. Udvajali su ih konstantno, na svakoj poziciji, a oni su nesebično proigravali saigrače. Nisu se ostali igrači Nagetsa proslavili ofanzivno u toj trećoj četvrtini, pogotovo Džeremi Grent koji je promašio gotovo sve. Ali je Denver odigrao jako dobro defanzivno i odbio i taj drugi nalet Klipersa.

Sve ili ništa Klipersa dovelo ih je na 5 poena zaostatka, najbliže što su bili, sredinom četvrte četvrtine. Ipak, kada su svi očekivali neizvesnu završnicu, Denver se vratio onome što uvek radi posao – Jokić na postu. Tri udvajanja, tri sjajna pasa za Gerija Herisa, ovaj tri puta hladan kao druga strana jastuka. Tačku na i stavio je Džamal Muri, prelepom “step back” trojkom preko Kavaja Lenarda.

Valja pomenuti da je vladajući MVP finala odigrao verovatno najgori plejof meč u prethodne dve sezone. Nagetsi su defanzivno jako dobro parirali i oduzeli Kavaju lake situacije sa poludistance, gde je dominirao prethodnih sezona. Toliko mu je to ušlo u glavu, da apsolutno nije ličio na sebe, u samom finišu u nekoliko navrata je krenuo “u nekošeno”. 4 od 17 iz igre, za 13 poena. Izgleda da je previše vremena proveo sa Džordžom.

Sledeći meč serije igra se u noći izmedju ponedeljka i utorka, u 3 časa posle ponoći. Čekamo da vidimo šta će novo smisliti Dok Rivers i Majkl Meloun, serija je značajno dobila na zanimljivosti!

 

Podelite vest: