Trejd: Vestbruk u Hjustonu, Kris Pol u Oklahomi!

"Trejdovi" Houston Rockets Oklahoma City Thunder

Trejd: Vestbruk u Hjustonu, Kris Pol u Oklahomi!

"Trejdovi" Houston Rockets Oklahoma City Thunder
Autor: Aleksandar Pandžić Datum objave: 12.07.2019. Foto: Houston Chronicle

Nije Majami, nije Čikago, nije Njujork… Rasel Vesbruk je putem trejda poslat u Hjuston Roketse, dok je Kris Pol prešao u ekipu Oklahoma Siti Tandera!

Nakon 11 sezona provedenih u Oklahomi, Rasel Vestbruk se seli u Teksas, a Kris Pol se seli u Oklahomu. Oklahoma uz Pola dobija pikove prve runde draftova 2024. i 2026. godine, i pravo zamene pikova 2021. i 2025. godine.

Dosta se pisalo prethodnih dana o potencijalnoj promeni sredine, sada već bivšeg igrača Oklahome, Rasela Vestbruka. Majami Hit se pominjao kao najrealnija destinacija, nekako je sve išlo ka tome, ali od te priče i od tandema Rasel Vestbruk/Džimi Batler na kraju nema ništa. Barem za sada…

Sa druge strane, prethodih meseci pominjala se priča o tome kako je Kris Pol nezadovoljan, kako je zatražio trejd. Čak su iz tabora Raketa, nedugo nakon poraza i ispadanja od Golden Stejta, izjavili kako je ceo tim dostupan u trejd pričama, sem prve zvezde tima Džejmsa Hardena. Bilo je glasina o lošem odnosu između Hardena i Krisa Pola, koji su, navodno, imali sukob u svlačionici nakon ispadanja iz plej-ofa.

Iza oba igrača je po jedna neuspešna sezona, sezona koju bi obojica najverovatnije što pre zaboravili. Vestbruk je, uprkos tome što je opet beležio tripl-dabl u proseku, podbacio u prvom kolu plej-ofa protiv Portlanda, koji je prelako izbacio njegovu Oklahomu rezultatom 4-1 u seriji.
Kris Pol je i ove sezone imao problema sa povredom, a takođe je prethodna sezona jedna od slabijih u karijeri ovog plejmejkera.

Vestbruk i Harden su bili saigrači u Oklahomi, ali su tada imali drugačije role u ekipi. Da li će im, kako čuvena fraza kaže, trebati po jedna lopta u rukama ili će se Rasel uklopiti bolje nego što je to bio slučaj sa Polom, ostaje da vidimo. Ostaje nam i da vidimo kakva je sudbina Krisa Pola u Oklahomi i da li čuveni Sem Presti ima još magije u svom čarobnom štapiću.

Podelite vest: