Bitka za Los Anđeles

LA Clippers LA Lakers

Bitka za Los Anđeles

LA Clippers LA Lakers
Autor: Aleksandar Pandžić Datum objave: 08.03.2020. Foto: thespun.com

Večeras na programu ima čak 11 mečeva iz najkvalitetnije lige na planeti, ali jedan, koji će sigurno izazvati najviše pažnje, je meč između dve najkvalitetnije ekipe lige. Meč između Klipersa i Lejkersa!

Ove dve ekipe su se sastajale dva puta u dosadašnjem delu sezone i oba puta su slavili Klipersi.
Na otvaranju sezone, kada su Klipersi igrali pred svojom publikom, predvođeni Kavajem Lenardom, momci Doka Riversa su slavili rezultatom 112:102, iako su bili oslabljeni za Pola Džordža, a po mnogima i autsajderi te večeri.
Lebron i drugari jednostavno nisu imali rešenja za raspoloženog Kavaja, koji je te večeri ubacio 30 poena.
Lu Vilijams, popularni Svit Lu, postigao je 21 poen.
Sa druge strane, u taboru Lejkersa, najraspoloženiji je bio Deni Grin, koji je šutirao 7/9 za tri poena. Sledio ga je Dejvis sa 25 poena, dok se Lebron mučio i postigao solidnih 18 poena.

Božićno veče, kada su odigrali svoj drugi meč ove sezone, više je prijalo Klipersima, koji su slavili kao gosti rezultatom 111:106. Bio je to četvrti poraz Lejkersa u nizu.
Lejkersi su u jednom momentu treće četvrtine imali čak 15 poena prednosti, ali su je do kraja tog perioda prelako ispusili i na kraju meča pognute glave napustili zajedničku dvoranu.
Ponovo je svoje veče imao neverovatni Kavaj, koji je predvodio svoje momke sa 35 poena i 12 skokova. Sledili su ga Herel sa 18 i Džordž sa 17.
Kod Lejkersa je najefikasniji bio Kajl Kuzma, koji je upisao 25 poena. Dejvis je postigao 24.
Ponovo se Lebron Džejms mučio, tj. izuzetno su ga namučili igrači Klipersa. Istina, falio mu je jedan skok za tripl-dabl, postigao je 23 poena, ali je imao veoma loš šut iz igre te večeri, 9/24, 2/12 za tri poena.
Takođe, treba reći da je Patrik Beverli odigrao sjajnu odbranu na Lebronu u veoma bitnom napadu pred kraj meča, što je na kraju, ispostaviće se, bio ključan momenat.

Ne računajući Diona Vejtersa i Joakima Nou, koji su pre par dana pojačali Lejkerse, odnosno Kliperse, obe ekipe bi trebalo da budu kompletne i spremne za večerašnji duel.

Ekipa Doka Riversa je, u odnosu na prva dva meča, jača za Markusa Morisa, te sada prva petorka Klipersa izgleda neverovatno moćno, pogotovo defanzivno! Najslabija tačka im je definitivno Ivica Zubac.

Lejkersi igraju dosta dobro u poslednje vreme. Na poslednjih 11 mečeva imaju čak 10 pobeda, a Lebron Džejms igra kao mladić i čini se da je uz glavni kandidat za najkorisnijeg igrača za ovu sezonu.
Ima tu jedan mali problem… Odbrana Klipersa!
Lebron ove sezone ima 25.6 poena u proseku, 49.9% šut iz igre, a 34.7% za tri. Protiv Klipersa te brojke izgledaju ovako: 20.5 poena, 37.2% iz igre i tek 17.6% za tri.

Lejkersi su prvi na Zapadu sa skorom 48-13, dok su Klipersi drugi sa skorom 43-19. Nema sumnje da nas očekuje sjajan meč večeras između dve najbolje ekipe u ligi.

Kavaj i Pol Džordž ili Lebron i Dejvis, saznaćemo večeras. Meč je na programu od 20:30 časova.

Podelite vest: