Derbi Los Anđelesa pripao Lejkersima!

LA Clippers LA Lakers

Derbi Los Anđelesa pripao Lejkersima!

LA Clippers LA Lakers
Autor: Aleksandar Pandžić Datum objave: 08.03.2020. Foto: Bleacher Report

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa su po prvi put ove sezone savladali Los Anđeles Kliperse! U jednom veoma uzbudljivom meču, ‘gosti’ su slavili rezultatom 112:103

Entoni Dejvis je kao prvi strelac predvodio svoju ekipu sa 30 poena i 8 skokova, dok je iz igre šutirao veoma dobrih 11/19.  Sledio ga je Lebron Džejms sa 28 poena, 7 skokova i 8 asistencija.
Veoma bitan faktor na ovom meču bio je Ejveri Bredli, koji je, čini se, održavao Lejkerse u igri tokom čitavog meča i svaki put kada su Klipersi pretili da se odlepe, on je reagovao poenima. Na kraju je postigao 26 poena od čega je pogodio 6 trojki iz 12 pokušaja.

FOTO: Silver Screen and Roll

FOTO: Silver Screen and Roll

U redovima Klipersa najzapaženiji je bio Pol Džordž koji je postigao 31 poen, dok je Kavaj Lenard ubacio 27 poena. Montrez Herel je imao učinak od 20 poena i 8 skokova.

Lejkersi su gotovo perfektno odigrali drugo poluvreme i zasluženo su slavili na kraju meča. Nisu imali rešenja za Pola Džordža, koji je isuviše lako postizao poene, ali su uspeli da umire Kavaja Lenarda, koji je tek pred kraj meča igrao onako kako ume.
Lebron Džejms je odigrao profesorsku, ’emvipijevsku’ četvrtu četvrtinu u kojoj je odigrao odličnu odbranu, a postigao je i nekoliko ključnih poena, koji su bili veoma bitni za njegovu ekipu, a na priloženom sniimku se može videti, i za njega.

Lejkersi su u samo dva dana pobedili dva glavna konkurenta za osvajanje NBA – Millvoki Bakse i Los Anđeles Kliperse i, reklo bi se, time istakli kandidaturu za najozbiljnijeg kandidata za osvajanje trofeja na kraju sezone.

Jezerdžije su trenutno na skoru 49-13, dok su Klipersi na 43-20. Nije nemoguće, ali je izuzetno teško da Lejkersi ispuste prednost od 7 pobeda, tako da su veoma realne šanse da će Lejkersi završiti kao prvi na Zapadu i imati prednost domaćeg terena u doigravanju.

Podelite vest: