Dobar odgovor Lejkersa za 1:1

Houston Rockets LA Lakers Plej-of

Dobar odgovor Lejkersa za 1:1

Houston Rockets LA Lakers Plej-of
Autor: Uroš Živković Datum objave: 07.09.2020. Foto: Essentially Sports

Lejkersi uspevaju odmah da uzvrate i pobedom 117:109 dolaze do poravnanja u ovoj seriji u kojoj je sada 1:1.

Nisu Lebron i ekipa dozvolili još jedno iznenađenje, mada su morali dobro da se pomuče da odbiju sve napade Roketsa i da, nakon velike prednosti koju su imali u prvom poluvremenu, a olako je izgubili u nastavku, ipak trijumfuju u ovom duelu.

Sam početak utakmice obeležile su odbrane oba tima. Igra se čvrsto, agresivno, igrači Hjustona izuzetno borbeni na skoku, naročito u napadu i ne gledamo nešto preterano lepu i efikasnu košarku u prvim minutima. Entoni Dejvis je taj koji uspeva nešto da pogodi kod “domaćih”, dok na drugoj strani Harden i Vestbruk nekako standardno igraju, reklo bi se, ovaj prvi koristi svaki mogući trenutak da izbori faul i ode na liniju penala, dok je ovaj drugi kao po običaju nepredvidiv i ispaliće i 50 šuteva ako mu tako dođe, ali koliko će ih pogoditi, to je sa njim uvek jedna velika lutrija.

Tako je bilo i večeras i Ras je uzeo 6 od prvih 10 šuteva svog tima i pogodio samo jedan. To se, sasvim logično, rezultatski vrlo osetilo i Lejkersi, iako ni oni baš nisu blistali, dolaze do prve osetnije prednosti. U trenucima kada je razlika počela da se uvećava u igru ulaze Rondo i Markif Moris i prave potpuni dar mar! Moris je ubacio 4 trojke iz isto toliko pokušaja, dok je Rondo dirigovao igrom Jezeraša kao u najboljim danima i za samo nekoliko minuta već imao učinak od 3 poena, 6 asistencija i 3 ukradene lopte. Odličan je na drugoj strani bio i Danuel Haus i on je pogodio 3 trojke iz 3 pokušaja i generalno gledamo mnogo bolju i tečniju igru, na obe strane.

Razlika sve više raste, Lejkersi ubrzo dolaze i do maksimalnih +21, a Roketsi se trude da održe priključak, ili više da održe neki svoj ritam, na koji su navikli, ali im to nikako ne polazi za rukom. Zanimljivo je da je Pi Džej Taker bio jedini raspoloženi igrač kod “gostiju” u tim trenucima, sa dve vezane trojke, nekoliko važnih uhvaćenih lopti, kao i velikom borbenošću u odbrani. Zahvaljujući njemu, Hjuston uspeva da se spusti na jednocifrenu razliku, ali ponovo preuzimaju Lebron, ali pre svega Dejvis u ovoj deonici i ne daju ekipi da se previše opusti nakon velike razlike u prvoj četvrtini. Erik Gordon je sjajno finiširao prvo poluvreme, ali ubitačni duo Lejkersa uspeva brzo da uzvrati i razlika je ponovo dvocifrena, ali “samo” 16 poena.

Gordon nastavlja sjajno da igra i u drugom poluvremenu. Deluje kao da je on jedini igrač Hjustona koji može bilo šta da pogodi, a sve to dok u odbrani muku muči čuvajući uglavnom Lebrona. Pridružuje mu se uvek borbeni Taker, koji ponovo uspeva da pogodi neke trojke. To je sada već poprilična serija od 14:0 i Roketsi prilaze na sasvim prihvatljivi zaostatak. Lejkersi se i dalje muče u napadu i jedini je Kajl Kuzma bio taj koji je nešto uspevao da pogodi, reklo bi se, konačno, dok su na drugoj strani svi poprilično raspoloženi, a jednu sjajnu sekvencu imao je Robert Kovington koji je u samo dva napada postigao čak 7 poena, dok je u odbrani bio nepremostiva prepreka za sve Jezeraše.

Poslednja deonica nam je donela jedan, poprilično očekivani scenario. Roketse je u jednom trenutku stao šut, nakon što su u trećem periodu šutirali 7/8 za tri poena, Lebron polako ubacuje u višu brzinu, njegova odbrana je na jednom totalno drugačijem nivou, a igra u napadu polako poprima obrise onog starog, “pravog” plej-of Kralja i Lejkersi ponovo odlaze na nešto osetniju prednost.

Pi Džej Taker pogađa nekoliko trojki sa svoje pozicije, iz klasičnog “ćoškarenja”, ali to je ipak bilo nedovoljno da se skroz preokrene rezultat, naročito kada se Džejmsu pridružio i Dejvis u ofanzivnim akcijama, a ponovo je sjajnu rolu imao i Aleks Karuzo i ekipa iz El Eja uspeva da održi prednost sve do samog kraja i trijumfom dođe do poravnanja u ovoj seriji.

Najefikasniji kod pobednika bio je Dejvis sa 34 poena, a upisao je i 10 skokova i 4 asistencije, uz ponovo vrlo dobar šut iz igre, 15/24. Lebron Džejms je bio nadomak tripl-dabl učinka sa 28 poena, 11 skokova i 9 asistencija, dok su odlične role sa klupe imali Rondo, Moris i Kuzma.

Kod poražene ekipe, Džejms Harden 27 poena i 7 asistencija uz neobično ne neko preveliko forsiranje (samo 12 šuteva iz igre). Erik Gordon je bio jako dobar sa 24 poena i čak 6 pogođenih trojki, a Pi Džej Taker je uz 18 poena imao i 11 skokova. Rasel Vestbruk je jedna zaista posebna priča, to što je on radio večeras u više navrata bilo je za šok i nevericu. Neko bi prosto pomislio da se kladio na Lejkerse…

Naredni meč ovog polufinala Zapada igraće se u noći između utorka i srede, od 3h posle ponoći.

Podelite vest: