Fenomenalni Lebron i Dejvis za prolaz dalje!

LA Lakers Plej-of Portland Trail Blazers

Fenomenalni Lebron i Dejvis za prolaz dalje!

LA Lakers Plej-of Portland Trail Blazers
Autor: Uroš Živković Datum objave: 30.08.2020. Foto: USA Today

Kada je bilo najpotrebnije, glavne uzdanice Lejkersa su preuzele sve u svoje ruke i odvele svoj tim u narednu rundu.

Na kraju 131:122 i ukupnim rezultatom 4:1 ekipa iz Los Anđelesa prolazi dalje i čeka svog narednog protivnika u polufinalu Zapadne konferencije.

Dobar početak i jednih i drugih, možda i očekivano Blejzersi kreću rasterećenije, bez kompromisa i imaju čak i blagu prednost tokom većeg dela prvog perioda. Naročito se ističu Si Džej Mekolum i, na drugoj strani, Entoni Dejvis koji odlično otvaraju meč svojim potezima u napadu i agresivnošću u odbrani.

Znalo se i pre početka susreta da će Portland, kao uostalom i tokom čitave serije, imati velikih problema sa rotacijom igrača, a to je bilo vidljivo već pri kraju prve deonice. Bez pravih rešenja na klupi, uz Mekoluma i Karmela koji su morali na odmor, ekipa Terija Stotsa nije mogla da se suprotstavi Lebronu Džejmsu koji je dobar deo četvrtine presedeo na klupi, i uz sveže saigrače uspevao da pravi razliku na terenu. Lejkersi finiširaju 13:0 prvi period igre i lagano preokreću rezultat.

Jedan od igrača koji je uspevao da sa klupe pruži sasvim zadovoljavajuće minute Blejzersima je Anferni Simons. On je u nastavku vezao dve trojke i dao dodatno samopouzdanje svom timu u ovoj borbi Davida i Golijata. Si Džej Mekolum je nastavio sa svojom odličnom igrom, mada se to od njega i moglo, a i moralo očekivati, a onda na scenu stupaju dve legende, dva čoveka koji gotovo dve decenije dominiraju ovom ligom i čije duele od početka njihovih karijere pratimo sa velikim užitkom.

Duel Lebrona i Karmela tokom prvog poluvremena je nešto što je zaista bilo vredno za pogledati. Izazivali su jedan drugog, pogađali kao u najboljim danima, napad za napadom, bilo je nekih momenata kada su samo njih dvojica postojali na terenu i tih par sekvenci je možda i najveći utisak ove večeri. Jednostavno, prelepo!

Treća četvrtina nam ne donosi nešto previše zanimljivosti, sve više je uočljiv umor koji stiže igrače Blejzersa, dok Lejkersi, iako ne igraju sjajno uspevaju da održe i čak i da podižu svoju prednost. Entoni Dejvis u tim trenucima preuzima ulogu glavnog igrača ekipe, s druge strane je i dalje tu Mekolum taj koji pruža otpor, uz blagu podršku Nurkića.

Tako se nastavilo i u poslednjoj deonici, naročito zato što je Karmelo morao na klupu zbog 5 ličnih grešaka, koliko ih je imao i Hasan Vajtsajd, ali je on od početka meča imao više štete nego koristi po svoj tim, a doživeo je i jednu neugodnu povredu prsta leve šake.

Iako ekipa iz Oregona polako ali sigurno topi prednost i drži se u igri, sve vreme je delovalo da Jezeraši neće dozvoliti da im ovaj meč izmakne kontroli, pa su se tako Dejvis i Lebron smenjivali na terenu, da bi u samoj završnici i zaigrali zajedno i definitivno sjajnim potezima slomili žestok otpor rivala. Valjalo bi spomenuti i Aleksa Karuza, momka koji zaista radi odličan posao na terenu, neretko i u prelomnim trenucima mečeva, a tako je bilo i večeras. On je svojom izuzetnom odbranom u nekoliko navrata potpuno sludeo i Mekoluma, a naročita Gerija Trenta, koji je uhvatio odličan šuterski ritam u samoj završnici, ali ga je borbeni Karuzo odlično zaustavio i onemogućio da održi svoj tim u igri do samog kraja.

Entoni Dejvis je bio najefikasniji igrač na susretu sa 43 poena, uz fantastičnih 14/18 iz igre i 4/6 za tri poena, a imao je i 9 skokova i 4 asistencije. Lebron Džejms je zabeležio novi tripl-dabl sa 36 poena i po 10 skokova i asistencija, uz takođe izuzetno dobrih 14/19 iz igre i 4/7 za tri poena.

Ono što bi Lejkerse moglo da zabrine je nedostatak podrške glavnim zvezdama, što nije bio slučaj samo večeras, već tokom čitave serije, a u ovom susretu je to bilo vidljivo od samog starta. Deni Grin je kao lutrija, možda će i pogoditi kada najviše bude trebalo, ali da li zaista želite da se uzdate u to, Kaldvel-Poup uzima neke potpuno nerealne šuteve, pa onda uspe da pogodi neke još nerealnije, dok sa klupe Kajl Kuzma deluje kao neko ko mora da igra pod nekom prisilom, a ne kao neko ko bi trebalo da bude treći glavni igrač svog tima.

U poraženom timu, odlični Si Džej Mekolum je imao 36 poena, 7 asistencija i 6 skokova, Karmelo Entoni 27 poena, iz 9/16 iz igre i 7 skokova, dok je Jusuf Nurkić imao jednu izuzetno svestranu partiju sa 16 poena, 10 skokova, 6 asistencija i 5 ukradenih lopti.

Za kraj i jedan impozantan podatak – Lebron Džejms još uvek u svojoj karijeri nije izgubio u prvoj rundi doigravanja, ima skor 14:0!

Podelite vest: