Portland poveo 1:0, Dejm ponovo sjajan

LA Lakers Plej-of Portland Trail Blazers

Portland poveo 1:0, Dejm ponovo sjajan

LA Lakers Plej-of Portland Trail Blazers
Autor: Uroš Živković Datum objave: 19.08.2020. Foto: Bleacher Report

Još jedno veliko iznenađenje na startu ovogodišnjeg plej-ofa priredili su košarkaši Portlanda koji su savladali Los Anđeles Lejkerse 100:93 i tako poveli 1:0 u ovoj seriji.

Nakon što je Orlando slavio protiv Milvokija i Blejzersi su priredili iznenađenje i pobedom nad Lejkersima pokazali da ni u Zapadnoj konferenciji plasman iz regularnog dela sezone ne mora ništa da znači.

Odlično je ekipa iz Oregona ušla u ovaj meč, vrlo rano su stekli dvocifrenu prednost, napad je funkcionisao vrlo tečno, a u odbrani su sjajno zaustavljali Entonija Dejvisa. Dobro su branili i šutere Lejkersa, koji čak i kada bi ostajali sami nisu to uspevali da iskoriste i razlika je sasvim brzo dosegnula do maksimalnih +16 u prvoj deonici.

Lebron Džejms je u tim trenucima rešio da preuzme stvari u svoje ruke, a uspeo je da malo i prodrma saigrače sjajnim razigravanjima i Jezeraši brzom serijom od 9:2 prilaze na samo 3 poena zaostatka. Do kraja poluvremena u potpunosti uspevaju da održe rezultatski priključak, čak su i konačno poveli u jednom trenutku, ali Blejzersi se ipak ne daju, zahvaljujući Lilardu i Nurkiću, pre svih i na odmor odlaze sa minimalnom prednošću 57:56.

(FOTO: Jesse D. Garrabrant/Getty Images)

U nekom sličnom ritmu je ova utakmica proticala i u nastavku, igralo se uglavnom “koš za koš”, Dejm i Lebron su nastavili svoj duel, ali su i sve češće pokušavali da uključe i saigrače u svoje akcije, a kod Blejzersa se konačno budi i Si Džej Mekolum koji je u trećoj četvrtini ubacio 11 poena i Portland uspeva da održi minimalnu prednost tokom čitave deonice.

Lejkersi sjajno otvaraju poslednji period igre, pre svega preko Kajla Kuzme koji je vezao 7 poena i on i Džejms prvi put dovode svoj tim do nešto osetnije prednosti, plus 6 je bilo u tim trenucima za zlatno-ljubičaste. Ipak, ispostaviće se da je to bila maksimalna prednost koju je ekipa iz Los Anđelesa imala tokom ovog meča i Lilard i drugovi uzvraćaju serijom od 11:2 i ponovo dolaze do prednosti. Geri Trent mlađi je konačno progodio svoju prvu trojku u poslednjoj deonici, jako bitnu za svoj tim, pogađali su i Mekolum i Karmelo neke važne šuteve, ali trenutak koji je možda i prelomio ovaj meč desio se na nešto više od 3 minuta do kraja, kada je Lilard pogodio još jednu neverovatnu trojku sa, moglo bi se reći, “svoje” pozicije.

Lejkersi nisu imali pravog odgovora do kraja i Blejzersi uspevaju da održe prednost i tako povedu u ovoj seriji 1:0.

Lilard je predvodio svoj tim sa 34 poena i po 5 skokova i asistencija, Jusuf Nurkić je ostvario dabl-dabl sa 16 poena i 15 skokova, Mekolum je ubacio 21 poen.

U poraženom timu, Lebron Džejms je još jednom dokazao zašto je i sa 35 godina najbolji igrač današnjice, ali čak ni njegova monstruozna partija nije bila dovoljna kako bi se izbegao poraz. On je zabeležio tripl-dabl sa 23 poena, 17 skokova i 16 asistencija, ali izostala je prava podrška saigrača. Entoni Dejvis jeste ubacio 28 poena, ali uz jako loših 8/24 iz igre i 0/5 za tri poena. Kajl Kuzma je postigao 14, šutirajući 5/14, a Deni Grin je imao izuzetno loših 2/8 u šutu za tri poena.

Mogu li Lejkersi odmah da odgovore i stignu do poravnanja u ovoj seriji, saznaćemo u noći između četvrtka i petka od 3 časa posle ponoći.

Podelite vest: