Trejd: Dvajt Hauard stiže u Memfis, ali neće dugo ostajati

"Trejdovi" Memphis Grizzlies Washington Wizards

Trejd: Dvajt Hauard stiže u Memfis, ali neće dugo ostajati

"Trejdovi" Memphis Grizzlies Washington Wizards
Autor: Uroš Živković Datum objave: 06.07.2019. Foto: NBC Sports

Memfis dobija:

  • Dvajta Hauarda

Vašington dobija:

  • Si Džej Majlsa

Dok svi nestrpljivo očekujemo šta će Kavaj Lenard odlučiti, stiže nam vest da su Memfis i Vašington dogovorili razmenu igrača. Si Džej Majls za Dvajta Hauarda.

Iako je još rano analizirati šta ovo donosi jednima, a šta drugima, ono što se već uveliko spekuliše je da se Hauard neće zadržavati u Tenesiju. Grizliji planiraju da ga trejduju dalje, ali verovatnija opcija je da dogovore otkup ugovora s njim.

Gotovo u isto vreme, dolazi nam i informacija da su u Memfisu već dogovorili otkup ugovora sa Ejverijem Bredlijem. Oni će svom dosadašnjem beku isplatiti 2 miliona dolara, što je za njih idealno s obzirom da je Bredli imao zagarantovanih 12.9 miliona dolara za narednu sezonu.

Samim tim što se sjajni defanzivac odrekao tolikog novca već su krenula brojna nagađanja i šta je pravi razlog njegovog pristanka na ovu “slobodu”, a naravno da se pominje da je igrač već na pragu Lejkersa (koji od njih pa nije bio ovog leta). Spominju se i neki drugi klubovi, da ne spekulišemo i mi sada previše, ali svaki od tih timova ima velike ambicije za narednu sezonu.

Ono što je ipak trenutno glavni fokus je razmena između Grizlisa i Vizardsa, a mnogo veće pitanje je šta će dalje biti sa odličnim centrom, nekada najboljim defanzivcem i skakačem lige? Kakvi će njegovi planovi biti kada bude dobio papire od Memfisa i može li se i on se nadati angažmanu u nekom od timova koji će se boriti za najviši plasman?

Sa druge strane, u Vašington će iskusni Si Džej Majls, a prema prvim najavama, u glavnom gradu SAD-a nameravaju da zadrže igrača i od njega se očekuje da bude predvodnik te druge postave, koja će utakmice započinjati sa klupe. On je protekle sezone za Reptorse i Grizlije kombinovano prosečno beležio 6.4 poena i 1.9 skokova, za oko 16 minuta igre.

(Foto: Scott Cunningham/Getty Images)

Ono što je takođe poznato je da će ovom razmenom u Memfisu uštedeti oko 3.1 milion dolara, kolika je razlika u platama ova dva igrača što i nije tako malo, dok ono glavno pitanje i dalje visi u vazduhu: kakve su uopšte ambicije ovih klubova za narednu sezonu?

Ako se pogledaju neki potezi uprave Memfisa u poslednje vreme, deluje da je njihov glavni plan razvijanje mladih igrača i uigravanje talentovanog tima, naročito ako se pogleda nikad jača konkurencija na Zapadu, sigurno se u Tenesiju neće previše buniti ukoliko izgube više utakmica nego što ih dobiju, dok se za Vizardse zaista još uvek ništa ne može tvrditi. Mada, ako se uzme u obzir da su spekulacije o trejdovanju Bredlija Bila sve glasnije i da se Džon Vol definitivno neće skorije vraćati na teren, deluje da se ni njihova taktika neće previše razlikovati.

Podelite vest: