Džimi i Dragić rešili Vorena i Pejserse!

Indiana Pacers Miami Heat Plej-of

Džimi i Dragić rešili Vorena i Pejserse!

Indiana Pacers Miami Heat Plej-of
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 19.08.2020. Foto: Click2Houston

Šahovska, taktička nadmudrivanja Mekmilana i Spolstre – u prvom meču dvostruki šampion je odneo pobedu. Majami vodi 1:0!

Viktor Oladipo je trenutno najveći maler u NBA karavanu. Čovek je propustio tačno 100 utakmica zbog povreda u prethodne dve sezone. Nije bilo dovoljno. Pored činjenice da još uvek ne liči na starog sebe, ni blizu, danas je pretrpeo i nesrećni ubod u oko, zbog kojeg se nije vraćao na teren do kraja meča.

(FOTO: Twitter)

Bez Oladipa i sa neraspoloženim Brogdonom, uigrana ekipa Pejsersa držala se jako dobro protiv blago favorizovane ekipe sa Floride. Doprinosili su svi ali prednjačio je Džastin Holidej, koji je bio nepromašiv u prvom poluvremenu.

Kada god igraju ova dva tima deluje kao da gledamo mini strateško ratovanje u svakom napadu, sve je tako detaljno analizirano. Napadaju se i najsitniji mismečovi i svaki propust u odbrani. Pejsersi su “jurili” Dankana Robinsona, Džimi Batlera svakoga ko ne može fizički da mu parira.

Probudili su se Malkolm Brogdon i Ti Džej Voren, te u poslednju četvrtinu ulazimo u potpunom egalu, medjutim…

Prvo Goran Dragić, koji je postigao 14 poena u odlučujućoj deonici, te Džimi Batler koji postiže dve vezane trojke kada se lomilo, rešavaju ovu utakmicu u korist Majamija. Zanimljivo, pre ovog meča Džimi Batler je pogodio jednu trojku još od februara, a danas je pogodio dve, što se kaže “kao kap” u najbitnijim trenucima večeri.

Ono što je mnoge zanimalo, posle njihovih “čarki”, kako će proći duel Džimija Batlera i Ti Džej Vorena. Čini se da je Batler u potpunosti dobio prvu rundu, iako je Voren završio sa jako solidnim brojkama, Džimi je u više navrata pokazao da je najbolji igrač na parketu.

Sledeći meč serije na programu je u četvrtak, od 19č.

Podelite vest: