Džimi je zver, Majami vodi 1-0

Miami Heat Milwaukee Bucks Plej-of

Džimi je zver, Majami vodi 1-0

Miami Heat Milwaukee Bucks Plej-of
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 01.09.2020. Foto: The North Western

Velika pobeda za Majami na start polufinala istočne konferencije, Hit – Baks, 115:104.

Nije izgledalo kao da će Baksi biti u podredjenom položaju na početku meča. Sve do sredine druge četvrtine Majami je bio u zaostatku, u jednom trenutku Milvoki je vodio sa 40:29, ali igrači Hita nisu ni pomišljali na predaju.

Milvoki je nošen odličnim šutiranjem Midltona i Lopeza imao prednost u velikom delu prvog poluvremena, ali je Majami uspevao da ostane u igri preko raspoloženog Dragića, ali pre svega spektakularnog Džimija Batlera.

Drugo poluvreme donelo je samo čvršće i koncentrisanije odbrane, a jedini koji ih je redovno probijao bio je upravo “Plejof Džimi”! Batler je bio prosto nezaustavljiv, koga god da su “stavili” na njega proživljavao je horor. Na kraju meča brojao je do ličnog plejof rekorda od 40 poena.

Priča utakmice, pored Batlera, biće Janis Adetokumbo. Perfektna odbrana Majamija protiv najkorisnijeg igrača lige. Perfektna. Znali su u Majamiju šta rade kada su angažovali Igudalu. Igi, Krauder, Džimi, Adebajo, ko god da je bio na Grku igrao je čvrsto, imao pomoć ostatka tima, uspeli su maksimalno da ga uspore. Mimo toga, Adetokumbo je imao ozbiljnih problema sa linije penala, na kraju izgubio možda i ključnu loptu minutu pre kraja i označio pobedu Majamija.

Hit je uspeo da spreči nekoliko specijala Baksa, pre svega da uspori ritam u kojem iz uručenja dolaze do lakih šuteva za 3 poena. Jedini koji je uspevao da dodje do otvorenih pozicija bio je Kajl Korver. Nije bilo dovoljno, ni blizu.

Kao što smo već pomenuli, Batler je preuzeo sve u svoje ruke u finišu meča i rešavao odbranu  Baksa. Na drugoj strani bili su koncentrisani, igrali sa puno samopouzdanja i odneli pobedu. Čak je i Tajler Hiro, momak koji je imao strašnih problema u odbrani protiv Indijane, odigrao na visokom nivou na nepopularnijem delu terena.

Sledeći meč na programu je u noći izmedju srede i četvrtka, pola časa posle ponoći.

 

Podelite vest: