Zvanično: Bem Adebajo potpisao rani produžetak ugovora

"Trejdovi" Miami Heat

Zvanično: Bem Adebajo potpisao rani produžetak ugovora

"Trejdovi" Miami Heat
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 25.11.2020. Foto: NBA.com

Nakon Dierona Foksa, Džejsona Tejtuma i Donovana Mičela, još jedan igrač draft klase “2017” potpisuje rani produžetak ugovora i to na maksimalan iznos! Bem Adebajo potpisaće petogodišnji ugovor vredan 163M$.

Bem Adebajo tako stiže do istog ugovora koji je samo nekoliko dana ranije potpisao njegov veliki prijatelj, Dieron Foks.

Pored podeljenog mišljenja opšte javnosti, i te kako zaslužen ugovor za možda i najbitnijeg igrača tima, Majami Hit tako nastavlja perfektan prelazni period. Zadržali su Gorana Dragića i Majersa Lenarda, a rotaciju na krilu učinili još čvršćom dovodjenjem Ejverija Bredlija i Morisa Harklesa.

Kao što smo već pisali u prethodnim člancima, iako je Adebajo zaslužio svoj novi ugovor, rani produžetak dolazi kao malo iznenadjenje. Opšte je poznata želja Peta Rajlija da trenutnom timu Majamija pridoda dvostrukog MVP-ja, Janisa Adetokumba, koji narednog  leta postaje slobodan igrač.

Ovim potezom Hit je naštetio svojoj fleksibilnosti i prostoru u budžetu narednog leta. Medjutim, svi ugovori koje je Majami potpisao ovog leta imaju opciju u ugovoru za narednu godinu (izuzimajući Adebaja), što će dozvoliti vodećim ljudima tima da budu kreativni i putem razmena naprave dodatni prostor, ukoliko neko od velikih zvezda bude zainteresovan za dolazak u Majami.

Podelite vest: