Trejd tri tima, Klipersi dobili Markusa Morisa

LA Clippers New York Knicks Transakcije Washington Wizards
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 06.02.2020. Foto: Daily Knicks

U sam smiraj prelaznog roka, Klipersi, Niksi i Vizardsi napravili su razmenu tri tima:

Los Andjeles Klipersi dobijaju Markusa Morisa i Ajzeu Tomasa.

Njujork Niksi dobijaju Moa Harklesa i pika prve runde za naredni draft.

Vašington Vizardsi dobijaju Džeroma Robinsona.

Klipersi su dobili pravi rat sa Lejkersima koji je vodjen oko Markusa Morisa. Moris je igrao odličnu sezonu u Niksima i nastavio je svoj igrački napredak, posle veoma dobre godine u Keltima. Najtraženija roba već par godina u nazad u NBA ligi jesu polivalentni igrači koji mogu da brane više pozicija na perimetru, a da su pritom odlični šuteri. Moris svakako spada u red takvih, verovatno i prednjači.

Tim iz Los Andjelesa morao je da se odrekne pika prve runde na narednom draftu, što je mala cena s obzirom na to koliko se nadaju da će Moris pomoći. Dobili su i Ajzeu Tomasa iz Vašingtona, ali će on po poslednjim navodima biti momentalno otpušten.

Niksi su uspeli da Morisa, koga su letos doveli kao slobodnog igrača, pretvore u pika prve runde, što je ogroman uspeh za upravu tima. Pogotovo gledajući na činjenicu da bi Moris na leto mogao da postane slobodan igrač, ima opciju u ugovoru.

Vašington se u razmenu umešao u poslednji čas i prošao veoma dobro. Ekipa koja je u fazi jake reizgradnje tima dobila je Džeroma Robinsona. Veoma talentovanog beka, koji nažalost po njega nije jednostavno imao mnogo prilike u timu koji je pravljen sa šampionskim ambicijama. Svakako da u ovom trenutku njegove karijere nije mogao da zamisli bolji potez, u Vašingtonu će od prvog meča imati znatno veću ulogu.