Orlando bez goriva na kraju, Milvoki ide dalje

Milwaukee Bucks Orlando Magic Plej-of

Orlando bez goriva na kraju, Milvoki ide dalje

Milwaukee Bucks Orlando Magic Plej-of
Autor: Datum objave: 29.08.2020. Foto: sportingnews.com

Pobeda Milvokija nad Orlandom 118:104 i prolaz u narednu rundu plej-ofa ukupnim rezultatom 4:1. 

Ispostavilo se da osim prvog trijumfa u seriji i velikog iznenađenja, ekipa Medžika nije mogla ništa više da učini. Baksi će se u drugoj rundi pridružiti Bostonu, Torontu i Majamiju, protiv koga igraju već za dva dana u nastavku doigravanja.

Hrabri, hrabri Orlando! Povrede, skraćena rotacija, očigledan manjak kvaliteta, uz svo dužno poštovanje. Zaista, treba ovim momcima odati priznanje na sasvim korektnom otporu koji su pružili favorizovanom protivniku.

Počelo je uz dosta grešaka sa obe strane i dosta promašenih šuteva, pre svega. Kao da su i jedni i drugi pomalo ispali iz ritma, ipak nisu igrali još od ponedeljka i treba i to uzeti u obzir. Baksi uspevaju da se blago odlepe, a u tome im pomaže i protivnik koji kreće sa katastrofalnih 0/9 za tri poena. Terens Ros je jedini koji uspeva da pogodi nešto spolja i on standardno svojom borbenošću uspeva da sa klupe malo trgne svoju ekipu.

U drugoj deonici nešto bolja odbrana Orlanda, makar na samom startu, dok u napadu ponovo igrači s klupe donose prevagu, a Rosu se pridružuje i Di Džej Augustin. Zanimljivo je da su u prvom poluvremenu rezervni igrači Orlanda postigli mnogo više poena od startera. Takođe je zanimljivo da klupa Milvokija koja je, ne samo “duža”, već i individualno poprilično kvalitetnija, nikako nije uspevala da parira rezervama rivala. Janis Adetokumbo ipak preuzima sve na sebe sredinom druge četvrtine i zahvaljujući njemu Baksi prave furioznu seriju od 13:0 i prvi put odlaze na nešto osetniju prednost, koja je do poluvremena rasla do +17 sa koliko se i odlazi na odmor.

Nastavak utakmice protiče u istom ritmu kao i završnica prve polovine. Igrači Milvokija dominiraju u svim segmentima igre, polako se i Kris Midlton budi, dok protivnici, osim ionako već diskutabilne odbrane u napadu deluju potpuno bezidejno i sve se svodi na solo akcije i šut iz daljine. Čak ni Nikolu Vučevića ništa nije išlo, pa je osim lošeg šuta za tri, imao i neke neverovatne promašaje blizu koša. Razlika u tim trenucima raste i do maksimalnih +21, a onda ponovo stvari uspevaju da preokrenu Ros i Augustin, uz blagu pomoć Vesa Ivundua koji u završnici četvrtine vezuje dve važne trojke.

Ono što je moglo možda da prelomi ovaj meč na vodenicu ekipe sa Floride je bila 5. lična greška na samom kraju trećeg perioda koju je zaradio Adetokumbo. Nastavili su sa dosta boljom igrom i u poslednjoj deonici, dok su Baksi delovali poprilično pogubljeno, kao da je i njih iznenadilo što će u samu završnicu morati bez svog najboljeg igrača.

(FOTO: Kim Klement-Pool/Getty Images)

Jedini koji je tada uspevao nešto da iskreira u napadu bio je Džordž Hil, koji je u stilu pravog veterana birao najbolja rešenja i nije se oslanjao samo na šut spolja, za razliku od svojih saigrača. Ipak, rezervistima Orlanda se u poenterskom učinku konačno pridružuju i starteri, pre svih Vučević, i oni uspevaju da priđu na samo 3 poena zaostatka. Na njihovu žalost, usledila je jedna katastrofalna sekvenca, koja je sigurno i prelomila ovaj meč, kada nisu iskoristili nekoliko napada zaredom za eventualno izjednačenje, a na drugoj strani su Baksima dozvolili previše ofanzivnih skokova koji su doveli do otvorenih trojki i brzom serijom od 8:0, razlika se ponovo penje na dvocifrenu.

Imali su, formalno gosti na ovom meču iako se igra na njihovom tlu, novu šansu za povratak, ali videlo se da su jednostavno ostali bez goriva. Igrali su sasvim korektnu odbranu i ponovo dobro gradili skok, međutim, vrlo loša rešenja na drugom kraju terena i čak 5 neiskorišćenih napada zaredom su ih potpuno i slomili i to je bilo sve što su mogli da pruže za ovo veče, ali i za čitavu seriju.

Ponovo je Janis bio najefikasniji u svom timu sa 28 poena, a imao je i 17 skokova, za svega 28 minuta na terenu zbog problema sa ličnim greškama. Vrlo dobru, svestranu partiju pružio je Kris Midlton koji je upisao 21 poen, 10 skokova i 7 asistencija. Trebalo bi istaći, uz već pomenutog Hila, i važan učinak Marvina Vilijamsa, koji je jedini uspevao da pogodi nešto spolja u trenucima kada njegovom timu ništa nije polazilo za rukom. On je šutirao trojke bez promašaja 4/4 i sa 12 poena je i završio meč.

U ekipi Medžika, standardno najefikasniji Nikola Vučević sa 25 poena, uz 15 skokova i 5 asistencija, ali ga šut uopšte nije služio, a u nekim momentima je možda i nepotrebno forsirao za tri poena. Imao je svega 9/25 iz igre i 3/10 za tri. Evan Furnije je konačno poenterski odigrao nešto bolju utakmicu i završio je sa 18 poena, ali je i dalje bilo nedovoljno, a naročito je njegov učinak bio nedovoljan kroz čitavu ovu seriju. Augustin i Ros su sa klupe ubacili 15, odnosno 13 poena.

Podelite vest: