Večeras zatišje pred buru, a sutra dan D!

Memphis Grizzlies Phoenix Suns Plej-of Portland Trail Blazers San Antonio Spurs

Večeras zatišje pred buru, a sutra dan D!

Memphis Grizzlies Phoenix Suns Plej-of Portland Trail Blazers San Antonio Spurs
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 12.08.2020. Foto: Yahoo Sports

Pred poslednje utakmice u regularnom delu sezone, čak četiri tima sa Zapada nadaju se plasmanu učešću u utakmici/utakmicama koje će popuniti plejof sliku zanimljivije NBA konferencije – Portland, Memfis, San Antonio i Finiks.

U 22:00 počinju susreti Memfis – Milvoki i Finiks – Dalas, San Antonio igra protiv Jute pola časa posle ponoći, dok je susret Bruklina i Portlanda zakazan za 03:00.

Pokušaćemo da odmrsimo i više nego zamršenu situaciju i predstavimo vam sve moguće opcije.

(FOTO: Sports Illustrated)

Portland

Portland: Ukoliko mašina zvana Dejmijen Lilard bude vodila Portland do pobede i protiv Bruklina, osiguraće osmo mesto, prosto i jasno sve drže u svojim rukama. Ukoliko izgube od Bruklina, Portland će ostati osmi jedino u slučaju poraza sva tri preostala tima. U slučaju poraza, Portland će biti deveti ukoliko dva od tri takodje zabeleže poraze. Ukoliko Portland izgubi, a dva od tri tima zabeleže pobede, Trejl Blejzersi otpadaju.

(FOTO: NBC Sports)

Memfis

Ukoliko pobede protiv Milvokija, koji će najverovtnije biti bez Janisa Adetokunba, Memfis neće biti slabije plasiran od devetog mesta i plasmana u doigravanje. Ako dodju do pobede, a Portland izgubi od Bruklina, Grizlisi čekiraju osmo mesto. Ukoliko izgube, Memfis mora da se nada porazu oba tima koja su trenutno ispod njih – San Antonija i Finiksa, da bi i ostali u doigravanju.

(FOTO: Yahoo Sports)

Finiks

Čak i da ostanu neporaženi u “mehuru” Sansi nisu sigurni u doigravanju. Ukoliko pobede, a Memfis ili Portland izgube, Finiks će biti deveti. Ukoliko oba tima dožive poraz, Sansi mogu i do osme pozicije.

San Antonio

Spursi moraju da pobede Jutu kako bi imali kakvu takvu nadu da nastave najduži plejof niz u čitavoj ligi. Ukoliko savladaju Džezere, San Antonio će tražiti poraze bar 2 od 3 tima kako bi se našli u doigravanju. San Antonio igrom slučaja može i do osme pozicije, ali samo u slučaju poraza sva tri tima.

Podelite vest: