Trejd između Bruklina i Atlante: Kreb i pikovi za Prinsa

Atlanta Hawks Brooklyn Nets Spekulacije

Trejd između Bruklina i Atlante: Kreb i pikovi za Prinsa

Atlanta Hawks Brooklyn Nets Spekulacije
Autor: Uroš Živković Datum objave: 07.06.2019. Foto: New York Post

Iako će na ozvaničenje morati da se sačeka još mesec dana, imamo prvi dogovor u NBA ligi, što se razmene igrača tiče za ovo leto!

Kako prenose dobro obavešteni izvori, a pre svih, verovatno i najpouzdaniji od njih, Adrijan Vojnarovski, Netsi i Hoksi su postigli dogovor i ostalo je samo da se reše određene formalnosti.

Put Atlante će Alen Kreb, a sa njim i njegov papreni ugovor kojim će u Bruklinu osloboditi nešto preko 18 miliona dolara za narednu sezonu u budžetu! U tom paketu će se naći i pik Netsa sa ovogodišnjeg drafta, koji se nalazi na 17. poziciji, kao i zaštićeni pik prve runde sa drafta za sledeću godinu. U suprotnom pravcu će Taurin Prins i pik druge runde drafta za 2021. godinu.

Ono što se definitivno može zaključiti iz ovog dogovora je da su obe strane na dobitku. U Bruklinu su oslobodili dovoljno prostora u seleri kepu za ono što se i očekuje da urade u ovoj međusezoni, što je napad na neke od najvećih zvezda koje će biti slobodni agenti, a uz to su dobili i sasvim solidnog “two-way” igrača u vidu Taurina Prinsa.

Sa druge strane, u Atlanti nemaju nikakvih problema da podnesu Krebov luksuzni ugovor, možda će čak imati neke koristi od igrača i na samom terenu, kada se bude oporavio od povrede, dok će novi pik koji su dobili biti čak treći pik prve runde na predstojećem draftu. Uz taj 17. pik, Hoksi će pre toga birati sa 8. i 10 pozicije i sigurno je da Tre Jang i Džon Kolins željno očekuju nove mlade saigrače sa kojima će zajedno graditi tim za budućnost.

Već su počele brojne spekulacije što se tiče oba tima. Naime, za Netse se već uveliko zna, glavne mete su Kajri Irving i Kevin Durent, uz još neke zvezde, a namera je i da se zadrži Dianđelo Rasel i ovo oslobađanje budžeta im svakako omogućava da ispune dobar deo tih ciljeva, ako ne i sve.

Što se Hoksa tiče, njihovi planovi su poprilična nepoznanica, međutim, pojavile su se određene najave da bi u taboru ovog tima mogli da krenu na sve ili ništa na predstojećem draftu, što bi značilo da bi oni svoje brojne pikove prve i druge runde trejdovali za biranje sa bolje pozicije, a najviše se pominju Klivlendov 5. pik, kao i potencijalni dogovor sa Njujork Niksima za njihovog 3. pika, što mnogi veruju da je dosta realnija opcija, naročito poznajući rukovodeće ljude Niksa i njihove “zanimljive” odluke prethodnih godina.

U svakom slučaju, nije još lepo ni počelo, a znamo da nas očekuje burno i izuzetno zanimljivo leto!

Podelite vest: