Analiza drafta, Oklahoma Siti Tander

Analiza drafta Oklahoma City Thunder

Analiza drafta, Oklahoma Siti Tander

Analiza drafta Oklahoma City Thunder
Autor: Datum objave: 16.08.2021. Foto: Cleveland.com

Nakon trejda Pola Džordža u LA Kliperse pre dve godine, bilo je jasno kojim će putem krenuti franšiza iz Oklahome. Nekoliko dana nakon njega je trejdovan i Rasel Vestbruk. Za njih dvojicu su dobili dva izuzetno dobra igrača u vidu Krisa Pola i Danila Galinarija, uz njih i mladu nadu Šej Gildžeus-Aleksandera, ali su takođe dobili i čak devet pikova prve runde u razmaku od pet godina.

Sledeća sezona je bila veoma uspešna za Tandere. Pod dirigentskom palicom Krisa Pola, uz veliku ispomoć gorepomenutih Galinarija i Šeija, kao i Lugenca Dorta i Stivena Adamsa, Oklahoma je uspela da se domogne plej-of pozicije i da odvede Roketse u sedam utakmica gde je Harden blokirao Dortov šut za prolaz dalje.

Sledeće leto je potvrdilo ono što se već očekivalo. Otišao je Kris Pol u trejdu u kom je Oklahoma dobila Ubrea kog je dalje poslala za pika prve i druge runde, Danilo Galinari je potpisao za Hokse, a trejdovan je i Stiven Adams.

Kroz masu razmena dovedeni su Džordž Hil i Al Horford koji su odigrali nekoliko utakmica za Tandere, ali je ova sezona poslužila kao razvitak za mlade igrače poput Alekseja Pokuševskog, Tea Maledona, Darijusa Bilzija i Ajzeje Robija.

Podelite vest: