Jeste li spremni za malo brazilske sambe?

Jeste li spremni za malo brazilske sambe?

Autor: Aleksandar Pandžić Datum objave: 20.06.2024. Foto: Yahoo Sports

Tristan Da Silva, 2001. godište, nastupao za Kolorado koledž.

Krilo/krilni centar, visok 205cm, težak 98 kilograma, raspon ruku 208cm.

16 poena, 5.1 skok, 2.4 asistencije, 39.5% za tri, 49.3% iz igre, 83.5% sa linije za slobodna u 34 utakmice za Kolorado koledž.

Tristan Da Silva je meni lično, jedan od onih momaka koji će biti jako zanimljiv za ispratiti u narednim godinama. Doduše, malo stariji momak od većine konkurenata sa drafta, jer je Tristan 2001. godište i u ligu će ući sa čak 23 godine, što je prva specifičnost i zanimljivost vezana za njega. Brojni skauti kada vide ove godine odmah kažu “ne ovo nama ne treba, to nije potencijal koji tražimo”, ipak, za ekipe koje imaju visoke ambicije odmah i sada, možda će baš on značiti puno kao igrač koji može da donese instant kvalitet sa klupe. Jer je Tristan već skoro gotov proizvod, nema tu previše prostora za napredak i razvoj, barem tako deluje na prvu loptu.

Rođen je u Nemačkoj, u Minhenu, a ima brazilske krvi. Priča pet jezika – nemački, španski, portugalski, francuski i engleski. Njegov otac je bio profesionalni bokser u Brazilu, te se kasnije sa porodicom preselio u Nemačku. Prezime vam može zvučati poznato, a to nije slučajno – Tristanov brat je Oskar Da Silva, aktuelni igrač Barselone, bivši as Albe, i po trenutnim glasinama, novo pojačanje Bajerna za narednu sezonu. Možda vam je Oskarova igra poznatija, ali onda ponešto znate i o Tristanu, jer imaju slične fizičke i igračke karakteristike.

Podelite vest: