5 potencijalnih pojačanja za Denver Nagetse

Denver Nuggets

5 potencijalnih pojačanja za Denver Nagetse

Denver Nuggets
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 19.07.2024. Foto: Instagram

Plan Denvera za ovo leto je bio jasan – ojačati rotaciju visokih igrača, kako bi Nikola Jokić imao više odmora tokom regularne sezone, kao i dovesti kvalitetnog rezervnog plejmejkera, kako bi isti luksuz dočekao Džamala Murija. U svakom slučaju i pored gubitka Kentavijusa Kaldvel-Poupa, Nagetsi veruju u svoju startnu petorku čiji će novi član od naredne sezone biti mladi Kristijan Braun. Želja je da klupa bude kvalitetnija nego u prošlosti, kako bi starteri dočekali plej-of mnogo svežiji.

Rukovodioci Denvera su, izgleda završili posao oko dolaska Rasela Vestbruka. Ideja koju je, prema informacijama od strane insajdera tima, predložio niko drugi, do sam Nikola Jokić. Denver bi trebao dosta kvalitetnije da izgleda u organizaciji igre i samom prenošenju lopte kada Muri nije na parketu. Izgleda nebitno, ali Nagetsi su imali puno muke u ovom segmentu.

Prvi deo pomenutog posla odrađen je savršeno, po želji Kalvina Buta, generalnog menadžera tima. Potpisao je Darija Šarića i draftovao Derona Houlmsa, momke koji su trebali da popune tu rotaciju visokih igrača. Nažalost, 22. pik Nagetsa na nedavno održanom draftu doživeo je tešku povredu u prvom susretu Letnje lige. On je pokidao Ahilovu tetivu i propustiće čitavu narednu sezonu.

Šteta, sastav iz Kolorada je polagao mnogo nade u ovog momka, koji je svojim kvalitetima mogao da popuni potencijalno dosta “rupa” u sastavu. Sa njegovom povredom But i saradnici će se sigurno okrenuti tržištu i dalje slobodnih igrača. Mi smo napravili spisak od pet momaka, ne preterano “bombastičnih”, ali igrača koji bi svakako mogli da popune prazninu koju je povreda Houlmsa ostavila u sastavu.

Podelite vest:
1
1