Predsednik Niksa: “Porzingis nas je ucenio i morali smo da ga trejdujemo”

New York Knicks

Predsednik Niksa: “Porzingis nas je ucenio i morali smo da ga trejdujemo”

New York Knicks
Autor: Uroš Živković Datum objave: 24.05.2019. Foto: NBAE/Getty Images

Kristaps Porzingis je trejdovan u Dalas još u februaru mesecu, a sva je prilika da se neće u skorije vreme stišati bura oko te razmene i tog krajnje iznenadnog odlaska najveće zvezde Niksa.

Stiv Mils, predsednik tima iz Njujorka je, gostujući na jednom od foruma koji su organizovali navijači, izneo nove, zanimljive informacije.

(Foto: Thearon W. Henderson/Getty Images)

“Kristaps je neposredno pre tog trejda jednog dana samo ušao u moju kancelariju i zatražio da ga pustimo, da želi da ode iz kluba.” – započeo je Mils i nastavio: “Tu, sa mnom je sedeo i Skot (generalni menadžer tima, Skot Peri) i bili smo blago zbunjeni, a Kristaps nam je samo rekao da nam daje 7 dana fore da ga trejdujemo, ili će se vratiti u Evropu. Kako da reagujemo u takvim situacijama, šta smo drugo mogli da uradimo nego da mu ispunimo želju. Naša sreća, pa smo već imali niz ponuda, neke još od septembra i trebalo je samo da izaberemo najbolju.

Mnogi stručnjaci spekulišu da čelni ljudi Njujorčana pokušavaju da se “operu” pred navijačima i da treba očekivati još ovakvih izjava u budućnosti, a u to su ubeđeni oni najgasniji kritičara rada uprave Niksa, koji su kroz ismevanje prokomentarisali ovakvu izjavu predsednika kluba, najviše je potencirano: “Koja to još velika NBA zvezda preti povratkom u Evropu?!”

(Foto: USA Today Sports)

Da nešto tu “ne pije vodu”, sasvim je sigurno, a sigurno je i da Letonac nakon tog trejda, pretežno više puni stranice tabloida, nego sportske. Činjenica je da je povređen i da nije igrao više od godinu dana, ali mu ni optužbe za silovanje, kao ni tuča u kojoj je nedavno učestvovao ni malo ne idu u prilog i kako će sve uticati na sjajnog košarkaša, ostaje nam da vidimo kada konačno obuče dres Dalas Mevsa i ponovo zakorači na NBA parkete.

Podelite vest: