1. Entoni Edvards

1. Entoni Edvards

Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 16.11.2020. Foto: Yahoo Sports

Entoni Edvards

Bek šuter
Džordžija
5. avgust 2001. godine, 196m i 102kg.

Nakon spektakularne srednjoškolske karijere, koja odlikuje većinu igrača svake draft klase, Edvards se odlučio za univerzitet Džordžija i trenera Toma Krina. Najveći razlog bio je taj što je Krin bio trener dvojici Edvardsovih omiljenih igrača, Dvejnu Vejdu i Viktoru Oladipu. U prvoj i jedinoj sezoni na koledžu beležio je 19.1 poen, 5.2 skoka, 2.8 asistencija i 1.3 ukradene lopte. To ga je činilo najboljim poenterom medju igračima prve godine u čitavim SAD. Šutirao je 40% iz igre i 29% za 3 poena uz 77% sa linije slobodnih bacanja. Entonijeva majka i baka su preminule u rasponu od 8 meseci 2015. godine. Njegovi zakonski staratelji su sestra Entoaneta i brat Entoan.

Snažni strelac koji koristi brzinu i odličnu kontrolu lopte da napravi prostor, može da pogodi bilo gde sa terena, ali donošenje odluka je bio problem. Snažan u napadu reketa, inicira kontakt, defanzivci se odbijaju od njega. Atletski završava, ali prikazuje i mekan dodir sa obe ruke. Dinamični kreator šuta iz drilinga, fluidan u tranziciji sa nekim naprednim pokretima, okretima i promenama ritma u naskok, skok unazad ili u stranu. Voz u tranziciji, iako je njegovo donošenje odluka bilo upitno na Džordžiji trebalo bi da profitira od spejsinga u NBA. Solidan dodavač, nema elitnu viziiju i više je neko ko reaguje na situaciju pre nego li što kreira za saigrače ali čita osnovne situacije i dodaje do šutera ili igrača koji utrčavaju. Potencijalno super svestrani defanzivac sa kombinacijom snage, visine i agilnosti.

Nije rodjeni šuter. Previše često se zadovoljava skok šutem čak i kada ima mismeč što je dodatno frustrirajuće kada se uzme u obzir koliko je jak. Najbolje bi mu ležala situacija u sistemu sa više kreatora na lopti, pogotovo sa igračem koji prvo gleda da doda, pre svega jer on nije jak u tom segmentu. Napor nije konstantan. Nekad igra jako, utrčava, trči u kontru, napad skok. Ali ponekad će i nestati, timovi će morati detaljno da ispitaju mentalitet. I pored atletskih sposobnosti, ima problema kao defanzivac van lopte, nedostaje mu fokusa i prečesto izgubi svog igrača. Napor iz osnove se moraju popraviti kada igra jedan na jedan u odbrani, ima bljeskove stopera, ali u isto vreme i previše situacija gde nije uložio ni približno previše truda.

Pojavile su se informacije da se Edvards nada kako će ga Minesota zaobići na draftu i da ne želi da ide u državu u kojoj je tako hladno, na šta je Entoni odgovorio: “Neću igrati košarku na snegu, tako da se ne brinem preterano zbog toga.” Trenutno verovanje je da će Minesota birati upravo Edvardsa ukoliko ne uspeju da nadju kvalitetan trejd za prvog pika na draftu.

Ispod teksta možete pogledati najbolje poteze Entonija Edvardsa iz prošle sezone, a vama neizmerno hvala što ste i ove godine bili uz naše predstavljanje najboljih igrača na draftu. Nadamo se da će biti od pomoći i da ste se bolje upoznali sa momcima koji će nositi baklju NBA u godinama koje dolaze!

Podelite vest:
Povezano Vidi sve