12. Eron Nismit

12. Eron Nismit

Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 16.11.2020. Foto: HoopsHype

Eron Nismit

Krilo
Vanderbilt Komoders
16. oktobar 1999. godine, 198cm i 97kg.

Eron Nismit (Aaron Nesmith eng.) je igrao jednu od najboljih sezona koledž košarke prethodnih godina pre nego što ga je povreda stopala udaljila sa terena. Nismit je odigrao 14 utakmica, u kojima je nekoliko puta pogadjao 7 trojki, a na jednom meču postigao je čak i 8. Sa 23 poena u proseku bio je peti najbolji poenter u čitavoj naciji. Procenat od 52% pogodjenih šuteva za 3 poena utvrdjuje njegovo mesto kao ubedljivo najboljeg šutera na ovom draftu. Povreda i operacija stopala svakako će uticati na njegovu poziciju na draftu, ali nemojte se čuditi ako za par godina budemo pričali o ovom momku kao o jednoj od „kradji“ drafta.

Paklen šut, projektuje se kao vrhunski igrač uloge, ali je pokazao bljeskove i u kreaciji iz driblinga, što bi moglo da podigne limit na njegov potencijal. Neograničen raspon šuta, širi protivničku odbranu samim prisustvom na parketu jer zahteva konstantnu pažnju. Veština izlaženja iz bloka, pametno čita odbranu, elitne osnove u prelasku iz hvatanja lopte u izbačaj. Komforno šutira trojke iz driblinga. Šutira iz driblinga u stranu ili unazad, jako čist rad nogama. Odlično napada prodorom pravolinijski, agresivan kada ga zatvaraju u šutu spolja, sa svojom gradjom i snagom može da se razvije u odličnog finišera na obruču. Razume svoju ulogu i u okviru nje igra perfektno. Odlično postavlja blokove, ispunjava timske akcije, uzima pametne šuteve i ne zadržava loptu preterano.

Za sada ima problema da završi na obruču protiv viših igrača pod kontaktom. Nije nebeski skakač i često mu blokiraju šuteve ili izbaci loptu pod teškim pritiskom. Kreacija šuta – iako je pokazao da bi u budućnosti možda mogao da razvije ovu osobinu, trenutno ne može lako da zaljulja protivničkog igrača, nema eksploziju u prvom koraku i u napadu reketa. Vizija – sposoban je za obična čitanja odbrane, ali za nešto napredno još uvek ne.

“1 na 1” odbrana zahteva još rada, spor je lateralno i imaće problem protiv bržih bekova. Ipak, borben je na lopti, napredovao je u ovim godinama u osnovnim aspektima odbrane i osetno atletski, što znači da može da postane još svestraniji. Pametan defanzivac iako nije vrhunski ateleta, dobro pozicioniranje to nadoknadjuje.

Pozicija 11. pripala je Patriku Vilijamsu i na njegov profil možete otići klikom na ovaj link, a ispod možete pogledati najbolje poteze Erona Nismita iz prošle sezone.

Podelite vest:
Povezano Vidi sve