14. Sadik Bej

14. Sadik Bej

Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 16.11.2020. Foto: Villanova Athletics

Sadik Bej

Krilo
Viljanova
9. april 1999. godine, 203cm i 98kg.

Zvanično najbolje krilo koledž košarke, dobitnik „Džulijus Irving“ nagrade, Sadik Bej neprestano raste u očima rukovodećih ljudi prethodnih dana. Bej je drugu sezonu na Vilanovi završio beležeći 16.1 poen, 4.7 skokova, 2.4 asistencije, uz odlične procente šuta – 48% iz igre, 45% za 3 poena i 77% sa linije slobodnih bacanja. Pre odlaska na koledž bio je plasiran na tek 83. mestu najboljih igrača svoje klase. Može se reći da je dobio na reputaciji?

Klasično „3 and D“ krilo sa svestranošću na obe strane terena. Odličan šuter iz mesta sa jako brzim izbačajem. Komforan kao poenter iz driblinga i kretanja, može da šutira iz naskoka ili iz jednostavnog pika. Bljesci sekundarnog plejmejkera u vodjenju pik en rola i napadanju, kao i na niskom postu. Donosi dobre odluke, napada zatvaranja na perimetru i šalje precizne pasove za šutere ili igrače koji se kreću bez člopte.

Pod mane najčešće navode manjak eksplozivnosti, nedostaje mu brz prvi korak, nema tu hitrinu da se odlepi prilikom prodora ili oko obruča. Nije sjajan u kontroli lopte slabijom rukom i ima problema da kreira šut protiv boljih defanzivaca. Jedan aspekat igre koji deluje sitno, ali je jako bitan mora da popravi – a to je postavljanje pika, pre svega kako bi ga timovi koristili u postavljenim akcijama i kasnije kada ga preuzmu niži igrači jer je stvarno jako dobar na postu. Napredak u šutu još uvek ima upitnik pored. Izbačaj prilikom šuta mu je ispred tela, a njegov uspeh došao je sa jako malim uzorkom pokušaja.

Na manje popularnom delu terena je perfektan. Svestran defanzivac koji može da brani od 1 do 5 zahvaljujući kombinaciji snage i agilnost, tip igrača koiji postavljaju ton sa svojim intenzitetom u odbrani.

Pozicija 13. pripala je Prešsu Ačui i na njegov profil možete otići klikom na ovaj link, a ispod možete pogledati najbolje poteze Sadika Beja iz prošle sezone.

 

Podelite vest:
PovezanoVidi sve