16. Kol Entoni

16. Kol Entoni

Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 16.11.2020. Foto: Keeping it Heel

Kol Entoni

Plejmejker
Severna Karolina
15. maj 2000. godine, 191cm i 86kg.

Sin bivšeg NBA košarkaša, Grega Entonija. Kol je bio MVP najvećih takmičenja srednjoškolskih igrača u SAD – čuvene Mekdonaldsove utakmice, Džordan klasika i Najkijevog samita. Najveći talenat ove klase na poziciji plejmejkera. Nakon što je prve tri godine srednje škole proveo u Njujorku, Enotni se seli u državu Virdžiniju i naveliko poznatu „Oak Hill“ akademiju, gde postaje prvi igrač u njenoj istoriji koji će u proseku beležiti tripl dabl. Prošle sezone 18.5 poena, 5.7 skokova i 4 asistencije, 40% za 2 i 35% za 3 poena, uz 75% sa linije penala. Severna Karolina je ipak sezonu završila sa 14-19 skorom, prvi gubitni skor u karijeri velikog Roja Vilijamsa. Ta činjenica je svakako uticala da najbolji plejmejker klase i jedan od najcenjenijih igrača u smislu draft pozicije pred početak prošle sezone padne ovako nisko na listama stručnjaka.

Kol Entoni (Cole Anthony eng.) je talentovan šuter. Zna kako da nadje novu poziciju bez lopte, nalazi balans kada je već u skoku i jako je precizan iz tih spot ap pozicija. Konstantna pretnja za poene s obzirom da može da pogodi “step bek” ili šuteve iz naskoka sa bukvalno bilo kog mesta na terenu. Odličan na reketu sa dobrim odrazom, kontrolom tela, snagom i mekanim dodirom. Mnogo je bolji u ovom segmentu nego što same brojke pokazuju, jer je “spejsing” Severne Karoline prošle sezone uglavnom bio užasan, u velikom periodu meča sa dva igrača na terenu koji nisu šuteri.

Dinamični dribler koji bi mogao biti ozbiljna pretnja u pik en rolu sa boljim “spejsingom”, kombinacija promene ritma i prednjih promena sa obe ruke. Opasan u tranziciji, veoma dobar skakač za plejmejkera nakon čega je prvi u kontra napadu. Selekcija šuta je bila problem, prečesto je uzimao šuteve preko ruke umesto da podeli pas. Nije istinski plejmejker, niti preterano želi da uključi saigrače u igru. Mora da poradi na čitanju odbrane, ali mu trenutno preciznost ni kod običnih pasova nije sjajna.

U odbrani nije polivalentan, igra jako i pametan je, ali mu fali visine, ciljaće ga na preuzimanju. Ipak, pokazao je srčanost u odbrani 1 na 1, jak u ramenima i ima brze lateralne kretnje. Veoma korektan u odbrani bez lopte, solidne rotacije i poneki blok sa strane pomoći.

Pozicija 15. pripala je Alekseju Pokuševskom i na njegov profil možete otići klikom na ovaj link, a ispod možete pogledati najbolje poteze Kola Entonija iz prošle sezone.

Podelite vest:
Povezano Vidi sve