20. Tajrel Teri

20. Tajrel Teri

Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 16.11.2020. Foto: Hoops Hype

Tajrel Teri

Plejmejker
Stenford Kardinal
28. septembar 2000. godine, 188cm i 73kg

Jedan od najuspešnijih srednjoškolskih igrača u državi je ipak na mala vrata ušao u koledž košarku, gde se apsolutno dokazao kao NBA talenat. Njegov Stenford je prošlu sezonu završio sa 20 pobeda, a Teri je beležio 14.6 poena, 4.5 skokova, 3.2 asistencije, 1.4 ukradenih, 2.6 izgubljenih lopti uz 47% za 2 poena, 41% za 3 i 89% sa linije slobodnih bacanja. Teri je navodno oborio rekord na IQ testu koji potencijalni NBA igrači polažu pred draft.

Plejmejker sa odličnim šutem spolja i osećajem za igru, kombinacija za poželeti. Igrač čiji kvalitet u šutu može da bude neverovatan ako nastavi da napreduje i na NBA nivou, njegova preciznost jednostavno nema limita. Jedini problem je što, ponavljamo, kao i u slučaju Nika Maniona – igrači njegovih karakteristika i gradje nisu imali previše uspeha prethodnih godina. Ali zaista, mora se reći, elitni šuter sa visokim izbačajem i vrhunskom mehanikom. Šutira iz dotrčavanja ili ogromnih udaljenosti iz driblinga. Kretanje i manevrsianje bez lopte daleko iznad svojih godina, zna da izbaci defanzivce varkom tela. Nije mu strano da kreira nakon pik en rola, zna kada da podeli, a kada sam da završi. Ima dobar prvi korak i može da napravi prostor i u NBA uslovima.

Možda je i dobro što je na Stenfordu često morao da uzima teške šuteve u nedostatku boljih opcija, sada u NBA mora da pokaže da je ta nekada lošija selekcija šuta bila više do situacije na Stenfordu nego njegovog slabog razmišljanja. Još uvek nije razvio elitne NBA poteze pre šuta – korak unazad ili u stranu, a la Džejms Harden, što je sledeći korak u njegovom razvitku i nešto što je obaveza s obzirom na fizičke predispozicije. Jedna od mana koje su skauti obeležili je što je rano gubio dribling pre nego što pronadje rešenje. Fizički nedostaci će ga svakako limitirati defanzivno, ali sa te strane nećete videti da odustane. Bori se u odbrani protiv jačih i viših igrača i zna da namiriše izgubljene lopte, u ovom smislu u kombinaciji sa ofanzivnim karakteristikama liči na slabiju verziju Stefa Karija.

Pozicija 19. pripala je Džejlenu Smitu i na njegov profil možete otići klikom na ovaj link, a ispod možete pogledati najbolje poteze Tajrela Terija iz prošle sezone.

Podelite vest:
Povezano Vidi sve