21. Kajra Luis mladji

21. Kajra Luis mladji

Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 16.11.2020. Foto: University of Alabama Athletics

Kajra Luis mladji

Plejmejker
Alabama
6. april 2001. godine, 191cm i 75kg.

Kajra Luis mladji (Kira Lewis Jr  eng.) je proveo samo 3 godine u srednjoj školi, gde ranije završio sa studijama kako bi mogao da započne koledž karijeru. Pretprošle godine je bio najmladji igrač koji je igrao u čitavom NCAA, a ove sezone je beležio 18.5 poena, 5.2 asistencije, 4.8 skokova, 1.8 ukradenih i 3.5 izgubljenih lopti. 51% za 2 poena, 37% za 3 i 80% sa linije slobodnih bacanja. Njegova Alabama je sezonu završila sa 16 pobeda i 15 poraza.

Luis je srčani plejmejker elitne brzine, koji na momente neodoljivo podseća na Dierona Foksa. Atletske sposobnosti, borbenost i odbrana van lopte su njegovi glavni aduti. Kombinacija brzine, snalažljivosti, dobrog driblinga i pregleda igre. Odlično nalazi igrače van linije za 3 poena kada probije prvu liniju odbrane, što će mu doneti uspeh u NBA “drive and kick” šemama. Forma/mehanika i procneti sa linije penala daju nadu da još uvek može da napreduje u šutu.

Defanzivno pokazuje kakav je takmičar, ne odustaje, bori se kroz pikove. Faliće mu još mišićne mase. kako bi se borio sa snažnijim plejmejkerima u NBA ligi. Zna da nanjuši ukradene lopte i iskoči na liniju pasa. Pametno pomaže i ne pravi previše rizičnih poteza u odbrani, potkovan igrač defanzivno sa timskog aspekta.

Nedostatak floutera može ograničiti njegovu produktivnost u prvim sezonama. Dobar ali ne i vrhunski plejmejker, zna da bude nesmotren sa loptom i pri pasu, što dovodi do izgubljenih lopti ili težih šuteva saigrača/spot ap šutera. Nije prototip igrača koji može da preuzima u odbrani, zbog nedostataka visine. To će ograničiti njegovu polivalentnost defanzivno. Kao i većina plejmejkera negove gradje, treba da poradi na balansu i završnici pod kontaktom, što će biti problem dok ne bude ojačao.

Pozicija 20. pripala je Tajrelu Teriju i na njegov profil možete otići klikom na ovaj link, a ispod možete pogledati najbolje poteze Kajre Luisa mladjeg iz prošle sezone.

 

Podelite vest:
PovezanoVidi sve