22. Džoš Grin

22. Džoš Grin

Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 16.11.2020. Foto: Sixers Wire - USA Today

Džoš Grin

Bek šuter
Arizona Vajldkets
16. novembar 2000. godine, 198cm i 95kg.

Još jedan vrhunski talenat klase „2019“ čija je cena pala tokom godinu dana na koledžu. Grin nije bio u vrhu, već na samom vrhu, broj 1 igrač čitave generacije. Beležio je 12 poena, 4.6 skokova, 2.6 asistencija, 1.5 ukradenih, 1.6 izgubljenih lopti, 45% za 2 poena, 36% za 3 i 78% sa linije penala. Arizona je sezonu završila sa skorom 21-11.

Grin je Australijanac, koji se preselio u Arizonu 2014. godine zbog radnih obaveza svog oca. U Australiji se bavio sa nekoliko sportova, te je svoju pokrajinu predstavljao u 9 različitih sportova na državnim prvenstvima. Inače, otac Delmas i majka Kala su oboje profesionalno igrali košarku u Australiji.

Selidbom u Ameriku fokusirao se na košarku i to je bio pravi potez. Nakon dve godine u srednjoj školi seli se na prestižnu „IMG“ akademiju, poznatu po pripremi mladih košarkaša za koldež. U poslednjoj utakmici srednjoškolske karijere predvodio je svoj tim do nacionalne titule i prikupio nagrade za najkorisnijeg igrača na svim poljima.

Igrači njegove vrste su tražena roba – „3 and D“ krilo koje shvata svoju ulogu – spot ap šuter koji se pametno kreće bez lopte i na koga uvek možete da se oslonite za dobru odbranu. Dovoljno dugačak i snažan da brani i više igrače. Pokazuje odlični instinkti na liniji pasa i vrhunski parira kretnjama ofanzivca bez lopte.

Donosi dobre odluke sa loptom u rukama, kada da završi, kada da podeli pas. Njegov limit dolazi u nekim naprednim fazama ofanzivne igre, što se završavanja na reketu i kontrole lopte tiče, iako je pokazao bljeskove da može da napreduje. Ono što može da brine timove je činjenica da je već imao ozbiljnu operaciju ramena.

Pozicija 21. pripala je Kajri Luisu mladjem i na njegov profil možete otići klikom na ovaj link, a ispod možete pogledati najbolje poteze Džoša Grina iz prošle sezone.

Podelite vest:
PovezanoVidi sve