24. Džejden MekDenijels

24. Džejden MekDenijels

Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 16.11.2020. Foto: Rip City Project

Džejden MekDenijels

Krilni centar
Vašington
29. septembar 2000. godine, 206cm i 91kg.

Saigrač sa Ajzeom Stjuartom na koledžu Vašington, njegova cena je takodje opala. U svojoj generaciji pred početak prošle koledž sezone bio je smatran broj 1 igračem na poziciji krilnog centra. 13 poena, 5.8 skokova, 2.1 asistencija, 1.4 blokade, ali i 3.2 izgubljene lopte, uz 45% za 2 poena, 34% za 3 i 75% penali.

Džejdenov brat, Džejlen, izabran je prošle godine u drugoj rundi drafta od strane Šarlot Hornetsa i nastupao je na nekoliko NBA mečeva, ali pretežno u razvojnoj ligi. Oni su rodjaci nekadašnjeg NBA šampiona, Džuana Hauarda.

Šut spolja, vodjenje lopte, atleticizam. Kako da privuku pažnju ove karakteristike kada je u pitanju dečkić sa 206 santimetara? Velika bura se digla oko ovog momka, ali nije odigrao na nivou prošle sezone. Ipak sa svojim kvalitetima je i dalje privlačan prospekat. Odlična kontrola lopte za svoju visinu, pokazao je da veoma dobro šutira iz driblinga, fluidno, isto tako i sa poludistance. Podseća na (piše sa puno opreza i knedlom u grlu) na Kevina Durenta. Samo podseća. Prirodno mu dolaze šutevi iz kretnje ili uručenja. Ono što može da brine jeste da nije pokazao da zna da donese pravu odluku sa loptom u rukama i pročita šta protivnička odbrana radi, otuda i ogroman broj izgubljenih lopti.

Kada smo već pomenuli Durenta, moramo pomenuti da su defanzivno svi igrači njegove i slične gradje imali dosta problema u ranim godinama karijere. Uzak ram mu možda neće dozvoliti da ikada bude dovoljno snažan da podnese kontakt na NBA nivou, nije uspeo da bude produktivan na tom polju čak ni na koledžu pri ulasku u srce reketa. Fizički nedostaci se tu ne završavaju. Protivnički timovi mogu bez problema da ga preuzmu sa nižim igračem jer nije dovoljno snažan da iskoristi taj „mis meč“, u odbrani ga savladavaju čvršći igrači i veoma lako ulazi u probleme sa ličnim greškama. Ipak, spoj hitrine i dužine može predstavljati odličnu osnovu za dobrog defanzivnog igrača sa njegoovom dužinom. Imao je uspeha braneći brze bekove na koledžu.

Pozicija 23. pripala je Teu Maledonu i na njegov profil možete otići klikom na ovaj link, a ispod možete pogledati najbolje poteze Džejdena MekDenijelsa (Jaden McDaniels eng.) iz prošle sezone.

Podelite vest:
Povezano Vidi sve