25. Leandro Bolmaro

25. Leandro Bolmaro

Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 16.11.2020. Foto: Sportando

Leandro Bolmaro

Plejmejker u telu krila
Barselona
11. septembar 2000. godine, 201cm i 91kg.

Biser Barselone, sa samo 16 godina je zaigrao profesionalnu košarku u rodnoj Argentini. Već naredne sezone potpisao je za Blaugranu i nastupao u drugoj španskoj ligi za rezervni tim. Prošle sezone je počeo da dobija minute i u glavnom sastavu, a ove je redovni član rotacije kod Šarunasa Jasikevičijusa.  Na devet mečeva ACB lige u proseku postiže 4 poena i beleži 2 asistencije.

Upravo su asistencije, kreativnost i osećaj za igru njegovi najveći kvaliteti. Sa pozicije krila on je perfektan organizator igre. Vidi igru 2-3 poteza ranije i neke situacije koje većina igrača ne vidi. Košarkaška inteligencija i kreacija za druge iako ne igra na poziciji plejmejkera ga odvajaju od većine igrača sa ovog drafta.

Odlično/pametno se kreće bez lopte, kao da je mnogo stariji nego što jeste. Pravovremena kretanja u napadu ga dovode do lakih poena, što je ključno s obzirom da je trenutno daleko makar i od solidnog šutera. Šutirao tek 29% za 3 i 66% sa linije penala u 3 profesionalne sezone. Treba uzeti u obzir da je ove tri godine igrao protiv odraslih ljudi kao jako mlad košarkaš.

Do sada nije pokazao da zna da iskorsti situaciju kada ga čuvaju niži igrači. Svoje situacije traži u igri licem u lice, gde njegova perfektna kontrola lopte dolazi do izražaja.

Defanzivno je borac, prolazi kroz pikove i pametan je timski defanzivac. Ipak, kao i većina igrača iz ostatka sveta (gledajući na SAD i NBA ligu) imaće problema u igri “1 na 1” protiv fizički trenutno dominantnijih i bržih igrača.

Pozicija 24. pripala je Džejdenu MekDenijelsu i na njegov profil možete otići klikom na ovaj link, a ispod možete pogledati najbolje poteze Leandra Bolmara.

Podelite vest:
Povezano Vidi sve