29. Džamijus Remzi

29. Džamijus Remzi

Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 15.11.2020. Foto: Texas Tech Athletics

Džamajas Remzi

Bek šuter
Teksas Tek “Red Rajders”
9. jun 2001. godine i 193cm.

Džamajas Remzi (Jahmi’us Ramsey eng.) možda je i jedan od poznatijih koledž igrača u Srbiji iz prostog razloga što je prošlog avgusta u pripremnim utakmicama na Bahamima ubacio 44 poena našem Mega Bemaxu (sada Mega Soccerbet) uz 12 uhvaćenih skokova.

18-13 bio je skor Teksas Teka ove sezone, predvodio ih je Remzi sa 15 poena, 4 skoka, 2.2 asistencije, 2 izgubljene lopte, 45% za 2, 43% za 3 poena i 64% sa linije slobodnih bacanja.

Jedan od kreativnijih strelaca na ovom draftu, sa odličnim radom nogama. Remzi se po našem mišljenju nameće da bude jedna od kradji ovog drafta, pogotovo ako bude plasiran ovako nisko, kao što specijalizovani sajtovi predvidjaju. Jednostavno, kreacija sopstvenog šuta još uvek je najveće i najvrednije oružje u NBA, a Džamajas je u tome jedan od najboljih na ovom draftu.

Tim koji ga izabere moraće da pričeka odredjeni period, dok Remzi ne prodje kroz NBA trening, dotera kontrolu lopte do tančina, što trenutno nije slučaj. Dribling je visok, ponekad zna da izgubi kontrolu nad loptom. Prolazilo je na koledžu, ali neće često biti slučaj protiv “velikih momaka” dok lopta bukvalno ne postane deo ruke.

Ono što ide u prilog je nevidjeno samopouzdanje, neustrašivost u napadu na obruč. Često inicira kontakt koji ga gotovo nikada ne izbaci iz balansa. Jedan od problema koji navode skauti jeste da previše jednodimenzionalno napada, odnosno gradi samo za sebe. Nije beležio preveliki broj asistencija, ali čini nam se da problem nije bio u viziji, već da ga to nije preterano zanimalo.

Pozicija 28. pripala je Tajler Bej i na njegov profil možete otići klikom na ovaj link, a ispod možete pogledati najbolje poteze Džamajasa Remzija iz prošle sezone.

 

 

Podelite vest:
Povezano Vidi sve