7. Ajzak Okoro

7. Ajzak Okoro

Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 16.11.2020. Foto: FanSided

Ajzak Okoro

Krilo
Oburn
26. januar 2001. godine, 198cm i 102kg.

Okoro je sin nigerijskih imigranata, rodjen u okolini Atlante gde kasnije postaje bukvalno srednjoškolska legenda. U svojoj poslednjoj godini srednje škole dolazi do nacionalnog šampionata, te postaje tek drugi igrač u istoriji škole kome je povučen dres. U svojoj jedinoj godini na Oburnu beleži 12.9 poena, 4.4 skoka i 2 asistencije. Šutirao je u prosecima kao 61% za 2, 29% za 3 i 67% sa linije slobodnih bacanja. Okoro će biti jedan od najmladjih igrača na draftu, ali u istom mahu i fizički najspremnijih.

Sjajan defanzivac sa svim veštinama potrebnim za modernu NBA odbranu u igri „bez pozicija“ ali mora da popravi skok šut ukoliko želi da postane faktor. Svestran defanzivac na lopti sa snagom da se bori sa većim igračim i odličnim spojem osnovnih košarkaških stvari, hitrine i inteligencije na perimetru. Visok IQ, takmičarski nastrojen defanzivac koji uspeva unutar timskog koncepta rotirajući dobro i remećući protivničke akcije.

Odličan je na prodoru, koji pogadja pod kontaktom, iznudjuje faulove i pokazuje mekan dodir s obe ruke. Donosi pametne odluke i pomera loptu u napadu. Ne forsira loše šuteve, umesto da uzme težak šut gotovo uvek će naći otvorenog saigrača. Pokazuje dobru kontrolu lopte sa obe ruke sa prednjim promenama, okretima i promenama ritma. Čini se da ima neiskorišćen potencijal i dugotrajni plafon kao kreator šuta.

Krut šuter sa trapavom mehanikom – odbrane se već odaljavaju od njega. Loš tajming prilikom izbačaja. Nije faktor uopšte iz driblinga. Slab sa linije slobodnih bacanja, što ne daje veliku nadu da će razviti bolji skok šut. Nedostaje mu hitrine i eksplozivnosti u napadanju obruča, tako da bi njegovi bljeskovi kreacije iz driblinga mogli biti samo snovi u NBA.

Pozicija 6. pripala je Onjeki Okongvu i na njegov profil možete otići klikom na ovaj link, a ispod možete pogledati najbolje poteze Ajzaka Okoroa iz prošle sezone.

Podelite vest:
PovezanoVidi sve