9. Devin Vasel

9. Devin Vasel

Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 16.11.2020. Foto: Soaring Down South

Devin Vasel

Bek šuter
Florida Stejt
23. avgust 2000. godine 201cm i 88kg.

Devin Vasel (Devin Vassell eng.) nakon prve sezone na koledžu nije bio ni na mapama NBA skauta. Drugu godinu počinje kao starter, a završava kao prvi poenter „sporog“ tima sa Floride, sa 12.7 poena u proseku. Dodao je i 5.1 skok, 1.6 asistencija, 1.4 ukradene i 1 blokadu u proseku. Šutirao je 49% iz igre, 41% za 3 poena i 74% sa linije penala.

Jedan od najboljih defanzivaca u ovoj klasi uz napadačku igru koja napreduje i čini se da će biti više od samo šutera. Elitni timski defanzivac koji će momentalno biti pomoć u NBA rotaciji. Hiperaktivan kod rotacija, remeti protivničke akcije pravovremenim iskakanjima i uznemirava šuteve taktički potkovanim izalscima na perimetar. Koristan defanzivac na lopti sa sjajnim spojem agilnosti i dužine ali mora da ojača, uži ram može limitirati njegovu polivalentnost u branjenju snažnijih i viših igrača.

Dobar “spot ap šuter” sa visokim izbačajem koji pokazuje svest kada treba da nastavi protok, kada da utrči bez lopte. Uspeo da poboljša kontrolu lopte i postane veća pretnja iz driblinga – pogodio je samo jedan skok šut iz driblinga u prvoj, a čak 39 u drugoj godini koledža, plus je dosta tih bilo pod pritiskom nakon P&R. Pokazao je u više navrata da zna da udeli asistenciju, iako igra na poziciji krila i nije primarni nosilac lopte. Nedostaje mu eksplozivnosti da probije defanzivce iz driblinga i dodje do obruča, a i kada dodje ima problema da završi pod kontaktom. Nije dinamičan šuter po prijemu lopte, ali s obzirom na ozbiljan pomak u šutu iz driblinga, može se očekivati da i u ovome napreduje

Pozicija 8. pripala je Obiju Topinu i na njegov profil možete otići klikom na ovaj link, a ispod možete pogledati najbolje poteze Devina Vasela iz prošle sezone.

Podelite vest:
Povezano Vidi sve