Danas bi svoj rođendan proslavljao Kobi Brajant

Danas bi svoj rođendan proslavljao Kobi Brajant

Autor: Aleksandar Pandžić Datum objave: 23.08.2020. Foto: Insider

Ima toliko toga da se napiše o Kobiju Brajantu, toliko toga, da ne znamo šta bi pre… Nećemo pisati o njegovim dostignućima, uspesima, nagradama, jer to bi svi ljubitelji ove igre trebali da znaju. Zato smo odlučili da podelimo sa vama nekoliko interesantnih pričica vezanih za legendarnog Kobija.


Takmičarski duh

Već u dečačkim danima, Kobi Brajant je sebi na leđa stavio etiketu momka koji voli da se takmiči i pobeđuje.
U srednjoj školi je voleo da igra jedan na jedan protiv svojih saigrača. Ne do 11, ne do 21, već do 100!
Kažu da je jednom odigrao nešto slabiji basket, ali je uspeo da pobedi rezultatom 100:12.


Radna etika

Kobi je bio izuzetno talentovan, ali ta njegova radna etika i želja da bude bolji svakog narednog dana je prosto neverovatna.
“Čuo sam kako lopta udara u parket. Svetlo je bilo ugašeno. Trening je bio od 11 časova, a u tom momentu je bilo tek oko 9 ujutru. Otišao sam do terena i video Kobija Brajanta kako šutira u mraku! Posmatrao sam ga desetak sekundi i rekao: “Ovaj mali će da bude sjajan.”
Bajron Skot, bivši igrač Lejkersa, o osamnaestogodišnjem Brajantu.

Mamurluk Luka Voltona

“Mislim da sam veče pre tog treninga popio malo više. Moji saigrači su mogli da osete alkohol. Kobi je rekao svima da mi ne pomažu u odbrani i da ću ga ja čuvati sve vreme.
U početku sam se smejao, bilo mi je zabavno, ali u Kobijevim očima sam video taj njegov ubilački instinkt. Molio sam saigrače za pomoć, ali mi niko nije pomogao. Ubacio mi je nekih 70 poena i u isto vreme očitao lekciju.”

Vera u sebe

“Kobi je bio tako mlad i tako nezreo u nekim situacijama, ali vam mogu reći da sve što Kobi je sada, jednom prilikom mi je rekao da će i biti.
Sedeli smo u autobusu i rekao mi je kako će biti najbolji strelac Lejkersa, kako će osvojiti 5 ili 6 šampionskih prstenova i da će biti najbolji igrač na svetu. Reagovao sam: Ok, kako god. Pogledao me pravo u oči i rekao “Ono što je Vil Smit u svetu glume, ja ću biti u NBA.”

Mamba out

Nakon gotovo 20 godina u Lejkersima, početkom sezone 2015/2016 veliki majstor je najavio da će to biti njegova poslednja sezona u karijeri.
Opraštao se od publike širom Sjedinjenih Država, a došao je i taj dan, 13. april i meč protiv Jute Džeza, poslednji meč u karijeri Kobija Brajanta.
Pred poslednji meč, Šek je, uživo na nacionalnoj televiziji upitao Kobija može li da nam pokloni 50 poena po poslednji put. Brajant je kroz smeh odgovorio – Ne.
Postigao je 60!

Podelite vest:
Povezano Vidi sve