Golden Stejt Voriors

Golden Stejt Voriors

Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 04.12.2020. Foto: NBA.com

Nažalost, pravog povratka Ratnika neće biti. Povreda Kleja Tompsona baca senku i na sezonu koja dolazi, ali Voriorsi će svakako biti ekipa željna ponovnog dokazivanja i ako se kockice poslože, moćan plejof tim.

Trejdovi:

Momentalno nakon povrede Kleja Tompsona, generalni menadžer Bob Majers je reagovao i u tim je putem razmene sa Tanderom stigao Keli Ubre mladji. Oklahomi će pripasti zaštićeni pik prve runde za draft 2021. godine.

Potpisi slobodnih igrača:

Bredli Vonamejker – 1 godina, 2.25M$.
Kent Bejzmor – 1 godina, 2.32M$.

Draft:

Sa druge pozicije su birali Džejmsa Vajzmena, a sa pozicije broj 48. Nika Maniona.

Odlasci:

Nema potrebe pričati o bitnim izostancima ekipe koja je prošle sezone imala najgori skro u ligi.

Bolne. Bolne vesti i nikako drugačije se ne mogu opisati osećanja nakon saznanja da je Klej Tompson doživeo još jednu tešku povredu i da ga ni čitave naredne sezone neće biti na parketu. No, Ratnici znaju da ne smeju tugovati predugo. Otuda je Bob Majers izvukao keca iz rukava i momentalno trejdovao za Ubrea mladjeg. Ubre je imao odličnu sezonu u Sansima, učvrstio se kao jedan od najboljih defanzivaca lige, pogotovo u igri “1 na 1”, te Voriorsi sa te strane ne bi trebali da trpe naredne sezone. Ofanzivna igra Ubrea doživela je ekspanziju po odlasku iz Vašingtona, tako da će ovaj dugoruki momak biti spreman da doprinese na obe strane terena.

Povredom Kleja Tompsona veća ofanzivna uloga ponovo će biti namenjena Viginsu. Doduše, verovatno ne u količini iz vremena u Minesoti, ali da je Tompson zdrav bila bi značajno manja i od toga. Drejmond Grin je pre čitave situacije pričao o Viginsu kao o igraču koji ima sve kvalitete da postane pravi defanzivni stoper. Ako u Golden Stejtu uspeju da kanališu taj deo njegove igre, možemo već pričati o ozbiljnom defanzivnom timu.

Uz Drejmonda Grina, komunikativnog defanzivca i pravo sidro sa te strane terene i mladog atletski nadarenog centra Džejmsa Vajzmena, Golden Stejt bi trebalo da ima i više nego dovoljno da ponovo može da “krije” Stefa Karija u odbrani i tako štedi njegovu energiju za manevar.

Kari će bez sumnje naredne sezone ponovo biti kandidat za MVP-ja. O njemu se ne priča mnogo jer se po mom subjektivnom mišljenju ne priča ni o Voriorsima kao pretnji naredne sezone. Ipak, iako ne mislim da mogu do samog kraja, lična procena je da će se opeći svako ko ih bude otpisao olako.

Par reči o Džejmsu Vajzmenu, atletski primerak koji se ne vidja često u kombinaciji sa košarkaškim talentom. Prvi u komparaciji koji mi pada na pamet jeste Entoni Dejvis. Od Vajzmena se ipak neće tražiti ni približno toliko u prvoj sezoni sa Voriorsima. Trenerski tim će morati da radi na smiernosti i instinktima u odbrani, a u napadu će biti zadužen za jednostavno rolanje ka reketu nakon pika i “jurnjavu” za ofanzivnim skokovima, nešto što mu trenutno najviše leži. Potencijal za mnogo više i širi reperotar je tu, ali Voriorsima trenutno nije potreban, a za samog momka je odlično što neće biti u žurbi.

Biće Ratnici i mnogo “dublji” nego što se očekuje. Ono malo minuta koje Stef bude proveo na klupi preuzeće Bredli Vonamejker. Iskusni i dugogodišnji evroligaški igrač pokazao se kao pouzdani rezervni plej u svom vremenu u Bostonu. Ker voli pametne igrače i one koji pre svega igraju timski, tako da verujemo da će naći minute za Vonamejkera i u kombinaciji sa Karijem.

Mladost tima koja je dobila šansu u prošloj sezoni svoje uloge će ove godine dočekati mnogo spremnije. Erik Paskal je otkrovenje prošle mizerne sezone i sada će verovatno biti glavni poenter sa klupe. Odličnu godinu imao je i Demijon Li, koji će se verovatno izboriti za mesto u rosteru i doneti šuterski dodir uz kvalitetnu timsku odbranu. Rotaciju visokih uz Vajzmena činiće i Markiz Kris, ali pre svih Kevon Luni, koji će biti u otvorenoj borbi za poziciju startnog centra sa mladim rukijem tima.

Očekivanja:

Zapad je potpuno lud. Neverovatan broj kvalitetnih ekipa i uopšte me ne bi začudilo da Ratnike vidim u top 5 konferencije, ali i kao tim koji se neće naći u plejofu. Sve će zavisiti od broj povreda u timovima, ali i kao i svake sezone – dobrom startu. Jako nezahvalno za prognoziranje sve preko toga.

 

 

 

Ekipe koje smo do sada predstavili:

Atlanta Hoks
Portland Trejl Blejzers
Finiks Sans

Podelite vest:
Povezano Vidi sve