Majami Hit

Majami Hit

Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 04.12.2020. Foto: AP News

Mnogi širom lige sada nazivaju njihov niz do finala srećom. Situacija u kojoj se igralo, čista mentalna priprema ispred ostalih timova, ne i celokupni kvalitet doneli su Majamiju nastup u finalu. Siugurni smo da će ovo služiti kao dodatna motivacija odličnom timu Hita u narednoj sezoni.

Potpisi slobodnih igrača:

Goran Dragić – 2 godine, 37.4M$.
Majers Lenard – 2 godine, 20M$.
Ejveri Bredli – 2 godine, 11.6M$.
Moris Harkles – 1 godina, 3.6M$.

Draft:

Majami je sa 20. pozicije na draftu birao Prešsa Ačuu. Stameni visoki igrač razvijaće se u jednom od najboljih sistema u ligi.

Odlasci:

Od bitnijih igrača Majami su napustili Dže Krauder i Derik Džouns mladji, kao i Solomon Hil koji je imao manju minutažu. I dok je Krauder procvetao u sistemu Erika Spolstre, otkrovenje Hita – Džouns mladji, imao je sve manje prostora za igru. Iako je Džouns često znao da bude pokretač velikih serija Hita u defanzivi, igrajući na jednoj od prednje dve pozicije čuvene Majamijeve zone, dobijao je sve manje minuta u plejofu i nije bilo začudjujuće kada su ga pustili. Krauder će biti veći gubitak, naplatio je dobre igre, a njega će probati da zameni Moris Harkles, koji je sličan tip igrača.

Veliki posao Majami je rešio potpisivanjem Bema Adebaja na dugogodišnji ugovor. Jasno je da su on i Batler dve nezamenjive poluge ove ekipe Majami Hita. Time je rešena osnova ekipe za godine koje dolaze, a potpisivanjem kratkoročnih ugovora koji idu na ruku timu, sačuvana odredjena fleksibilnost za naredno leto kada će mnogo veći broj kvalitetnih igrača biti slobodni u izboru nove sredine. Mimo Adebaja, svi ugovori koje je Majami potpisao ovog leta imaju opciju po kojoj bi tim mogao da raskine saradnju već posle ove sezone.

Što se tiče godine koja dolazi, najveći adut Majamija biće činjenica što će gotovo ista ekipa ući u ovu sezonu, kao ona što je nastupala u nedavno završenom finalu. Dže Krauder je napustio tim, ali čini se da Andre Igudala i Moris Harkles mogu uspešno da podele njegove minute izmedju sebe. Kada više šuterskog umeća bude bilo potrebno, gledaćemo Kelija Olinika kako širi teren.

Majami dobija dodatnu dimenziju u odbrani. Godinama u nazad Ejveri Bredli je u 3, 4 najbolja defanzivca na lopti u čitavoj ligi. Ako ne i najbolji. Sistem rada, sistem igre i pametno korišćenje kvaliteta svakog pojedinca pomoći će Bredliju da ima kvalitetnu rolu i u napadu. Džimi Batler više neće biti igrač koji će morati da bude na najboljem protivničkom igraču. Zamislite postavu Dragić, Bredli, Batler, Igudala, Adebajo u odbrani? Zemlja.

Par pitanja što se startne postave tiče su tu na početku priprema. Da li će Hiro startovati posle strašne sezone i plejofa? Ukoliko startuje, Majami bi mogao da ima problema sa poentiranjem u trenucima kada je rezervni sastav na parketu, to je možda i jedino što sprečava Spolstru da mladog beka uvrsti u startnu petorku. Da li će Dragić početi ili će se vratiti u ulogu šestog igrača tima i biti malo poštedjen do plejofa? Videli smo koliko je to dobro uticalo na njegovu igru.

Očekivanja:

Ostalo je više manje poznato. Majami će igrati sa puno intenziteta, Majami će biti perfektno vodjen. Sve ispod petog mesta na Istoku, bila bi senzacija. Novi iskorak Hiroa i Adebaja odlučiće koliko daleko može Hit u doigravanju.

 

 

 

 

Ekipe koje smo do sada predstavili:

Atlanta Hoks
Portland Trejl Blejzers
Finiks Sans
Golden Stejt Voriors

Podelite vest:
Povezano Vidi sve