Francuzi se ne šale

Francuzi se ne šale

Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 24.06.2024. Foto: Comsport

Vrline

Timska defanziva ili kako bi skauti rekli, defanziva od lopte je u ovom trenutku možda najbolji segment Salonove igre. Veoma je aktivan, ima izuzetno duge ruke koje koristi da ometa protivničke igrače koji vode loptu i tako pomaže saigračima, prava napast u tom smislu. Dodatno, bori se i trči kroz blokove neprestano i bez zaustavljanja.

Radi se o sjajnom atleti, bez čega bi gornji pasus izgledao dosta drugačije. Eksplozivnost, već sada solidno telo, lateralne kretnje, duge ruke, sve je na mestu.

Salonova uloga će i u napadu biti “od lopte”. Aktivan je bez lopte u napadu, utrčava, gleda da postavi blok, nikad ne stoji. Da li je to utrčavanje u srce reketa kada mu defanzivac okrene leđa ili se kreće po perimetru i “lovi” šuteve, ali statičnog će te ga retko videti.

Ima jako lepu formu šuta, odlična mehanika, brz i visok izbačaj, a noge su u većini slučajeva postavljene dobro. Pogodio čak 74 trojke, fantastična brojka za nekoga kome je upitnik u šutu spolja bdio nad glavom pred početak sezone.

Igrao je velike minute u ozbiljnoj ligi, već sa 18 godina, što je zasigurno veliki plus i ogromno iskustvo. Još bitnije, bio je sve bolji kako je sezona odmicala. Kada se uradi presek, on je postizao tek 5,9 poena na prvih 14 mečeva u LNB ligi, a čak 11,5 nakon toga. Završio je sezonu sa 13 poena u proseku, na poslednjih 11 utakmica, računajući plej-of. Napretka je bilo u svim fazama igre, poenterske brojke su bile samo najjednostavniji način da to živopisno prenesemo.

Podelite vest: