Francuzi se ne šale

Francuzi se ne šale

Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 24.06.2024. Foto: Comsport

Mane

Većina problema što se Salona tiče dolaze iz mladosti. Sirov je, ima tu problema u defanzivnoj tehnici i svesnosti na terenu. Još uvek nije potkovan defanzivno na lopti, previše lako ispada, previše ga lako “zaljuljaju” driblinzi protivnika i to mu je u ovom trenutku najveći problem. Njegove lateralne kretnje su dobre, to jest dovoljo brze, ali mislim da previše želi u određenim momentima, da možda potpuno razruši napad protivnika i ofanzivca na lopti, u situacijama kada je sigurno bolje samo biti dobro pozicioniran i ne dozvoliti protivniku da ostvari prednost. U ovu priču oko mladosti i nedovoljno iskustva spadaju i greške sa loptom u rukama. Imao je onih momenata u kojim se zapitate “Da li se ovaj čovek šali?”

Nešto što verovatno ograničava njegov plafon je igra sa loptom u rukama i momenti kada treba on da “izmisli” nešto. Ne postoji iz driblinga, kada šutira u tim situacijama uglavnom se završava jaucima table ili obruča. Zatvoren reket će takođe biti problem, kada treba da finišira, nema još tu čvrstinu. Kada su u pitanju utrčavanja to završava glatko, obično kucanjima, ali kada su u pitanju polaganja u pozicionim napadima, kada je odbrana čvršća, izgleda tanko – nekih 42% uspešnosti tek. Imao je, kao i u ostatku igre, određene bljeskove kreacije kako je sezona odmicala, ali svako spuštanje lopte na teren je i dalje prava avantura.

Ove godine se popravio šuterski, to smo pominjali već, ali da li je to dovoljan uzorak? Bio je smatran za lošeg šutera pre ove sezone, pa je pitanje validno, ali nekako mi njegova mehanika zaista budi optimizam da će biti iznad prosečni šuter u NBA.

Podelite vest: