Dominantna koledž sila stiže u NBA

Dominantna koledž sila stiže u NBA

Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 25.06.2024. Foto: ESPN

Vrline

Idi je zaista sila u reketu. 99% poena postigao je u blizini obruča, ali ne radi se samo o čistoj snazi i visini. Pokazao je da ima jako mekanu ruku, preko levog ili desnog ramena, polu-horozi i mini flouteri izgledaju jako sigurno.

Ima centara koji ne znaju da iskoriste svoje telo, ali Idi nije jedan od njih, zazida protivnika rano, dobro koristi suprotnu ruku da ga iza sebe zadrži i iskoristi prednost koju je stekao. Već je naučio da loptu ne spušta nisko prilikom prijema ukoliko nije neophodno i tako da protivnicima šansu da je isčačkaju.

Nije neki mađioničar kao dodavač, ali dovoljno je napredovao da deli kvalitetna dodavanja kada ga udvoje

Možda nije uobičajno da igrač ovakve konstitucije bude i izdržljiv, ali Idi je impresivan u tom pogledu. Za četiri godine koledža i pored ogromnog i teškog tela propustio samo jednu utakmicu i to zbog bolesti. Impozantno.

Ogromno telo u reketu, naravno da ovih 241cm pravi velike probleme, ali sirova snaga koju poseduje ometa protivnike na razne načine. Da li da odbrani sam šut, uplaši protivnika da promeni zamisao, da zagradi sopstvenog igrača na skoku, birajte.

Podelite vest: