Sjajna dostignuća Embida i Lenarda

Sjajna dostignuća Embida i Lenarda

Autor: Stefan Stanković Datum objave: 03.05.2019. Foto: sports.yahoo.com

Filadelfija je ubedljivo savladala Toronto u trećoj utakmici polufinala Istočne konferencije, a blistala su dvojica najboljih igrača ovih timova, koji su svojim individualnim performansima izbili u prvi plan i zabeležili neke zaista impozantne brojke.

Džoel Embid je sa 33 poena, 10 skokova i 5 blokada za svega 28 minuta postao prvi igrač u istoriji doigravanja koji je zabeležio takve brojke za manje od 30 minuta provedenih na terenu.

On je takođe postao prvi igrač još od Kevina Mekhejla koji je u jednom plej-of meču upisao najmanje 30 poena i 10 skokova za manje od 30 minuta igre.

Što se tiče Kavaja Lenarda, osim što je bio jedina svetla tačka u ekipi iz Kanade sa 33 poena, 4 skoka i 3 asistencije, on je postao prvi igrač u istoriji Reptorsa koji je postizao 30 i više poena na 3 uzastopne utakmice u doigravanju. Bila je ovo 5. Lenardova utakmica u ovosezonskom plej-ofu u kojoj je ubacio najmanje 30 poena i tako je izjednačio rekord franšize po broju takvih partija koje je neki igrač imao u jednoj postsezoni.

Podelite vest: