Brutalna partija Jokića i rekord karijere nedovoljni za trijumf u Teksasu

Balkan Denver Nuggets San Antonio Spurs

Brutalna partija Jokića i rekord karijere nedovoljni za trijumf u Teksasu

Balkan Denver Nuggets San Antonio Spurs
Autor: Aleksandar Pandžić Datum objave: 26.04.2019. Foto: denverpost.com

Nisu uspeli Denver Nagetsi da naprave brejk i slave na gostovanju u San Antoniju, uprkos tome što je Nikola Jokić odigrao nestvarnu partiju, postigavši čak 43 poena, što mu je novi rekord karijere, uz 12 skokova, 9 asistencija, 3 ukradene lopte i jednu blokadu. Mamuze su na kraju zasluženo slavile rezultatom 120:103, za 3:3 u seriji.

U jednom izuzetno kvalitetnom meču, najzaslužniji za pobedu svog tima bili su Lamarkus Oldridž, koji je postigao 26 poena, imao 10 skokova i 5 asistencija, Demar Derouzen sa 25 poena, po 7 skokova i asistencija uz šut iz igre 12/16 i Rudi Gej sa 19 poena, koji je bio efikasan kada god Oldridž i Derouzen nisu imali rešenja ili nisu bili na parketu.

Od samog početka Sparsi su krenuli silovito. U prvoj četvrtini, koju su završili sa 10 poena prednosti, predvodio ih je, gotovo perfektan sa svih pozicija, Oldridž, sa 13 ubačenih poena i Derouzen koji je u prvoj deonici imao čak 5 asistencija. Pol Milsap je bio izuzetno raspoložen u prvoj četvrtini i održavao je Nagetse u životu sa 10 postignutih, od svojih 12 poena. Ekipa Denvera nije pogodila nijedan šut za 3 poena u prvih 12 minuta.

Probudila se ekipa Denvera u drugoj deonici koju je prvom trojkom svog tima pogurao Kreg. Stegli su odbranu gosti, ubrzali u napadu i na pola druge četvrtine došli do prvog vođstva na meču – 48:47. Nikola Jokić se rano vratio na parket i odigrao izuzetno dobru drugu četvrtinu i poluvreme je završio sa 16 poena, 8 skokova i 7 asistencija. U drugoj deonici ekipe nisu pravile osetniju razliku, te se na odmor otišlo rezultatom 64:60 u korist domaćina.

Nije se mnogo promenila situacija u trećoj četvrtini, igralo se maltene koš za koš. Nikola Jokić je nastavio da teroriše protivnike ubacivši čak 17 poena za 11 minuta igre u trećem periodu. Sa druge strane, nezaustvaljiv je bio Demar Derouzen koji je u trećoj četvrtini ubacio 12 poena. Pred ulazak u četvrtu četevrtinu rezultat je bio 90:85.

Ključni deo meča bio je sam početak poslednje deonice, koju je San Antonio započeo serijom 10:2. Za to vreme Nikola Jokić je bio na klupi. Po povratku srpskog košarkaša na parket, Nagetsi nisu uspeli da se oporave, te se domaćin u jednom momentu odvojio i na +20.

Uz Jokića u ekipi Denvera najefikasniji su bili Marej sa 16 i Geri Heris sa 14 poena. Pol Milsap je nakon sjajne prve četvrtine i 10 postignutih poena, nakon toga postigao još samo 2 do kraja susreta. Ponovo je izuzetno loš bio Vil Barton koji je postigao 2 poena uz šut iz igre 1/7, bez pogođene trojke.

Mogu li Oldridž i Derouzen, koji su zajedno postigli 51 poen, da odigraju još jedan meč na vrhunskom nivou, može li Nikola Jokić da predvodi svoju ekipu do polufinala Zapada, saznaćemo u narednom meču, meču broj 7, koji se igra u Koloradu, u noći između subote i nedelje.

Podelite vest: