Greg Popovič se oprostio od Dude Ivkovića

Balkan Legende San Antonio Spurs

Greg Popovič se oprostio od Dude Ivkovića

Balkan Legende San Antonio Spurs
Autor: Datum objave: 17.09.2021. Foto: Nothin' But Nets

Juče ujutru dočekala nas je tužna vest da je legendarni sprski trener Dušan Ivković preminuo u 78. godini života. Tokom dana brojne sportske ličnosti uputile su poslednji pozdrav Dudi, a jedan u nizu koji je to učinio bio je legendarni trener koji vuče korene sa ovih prostora, Greg Popovič.

Na društvenoj mreži Tviter, San Antonio Sparsi preneli su šta je Popovič imao da kaže o čuvenom srpskom treneru.

“Dušan Ivković je ikona svetske košarke. Njegova ličnost je vanvremenska i bio je pravi gospodar ove igre. Moje vreme koje sam proveo sa njim, bilo u Evropi ili u Sjedinjenim Američkim Državama bilo je ispunjeno čudesnim trenucima i upijajući znanje od njega bilo je jedinstveno. Moje najiskrenije saučešće Neni (Dudina supruga) i čitavoj porodici tokom ovih teških vremena.”

U svojim ranijim izjavama Popovič je otvoreno pričao o uticaju sprskih trenera Dušana Ivkovića i Željka Obradovića na njegovu karijeru i nije se sramio otvoreno reći da često “krade” pojedine trenerske akcije upravo od njih. Nema sumnje da upravo kroz prizmu jednog od najboljih trenera u NBA istoriji možemo videti koliki pečat je Duda Ivković ostavio u svetu košarke. Večna mu slava i hvala mu!

Podelite vest: