Luka: “Moram bolje”

Balkan Dallas Mavericks

Luka: “Moram bolje”

Balkan Dallas Mavericks
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 08.12.2021. Foto: Sky Sports

“No Limits” je često pisao o Lukinoj nedovoljno kvalitetnoj fizičkoj spremi i višku kilograma. Bili smo na meti kritičara, ali sinoć je i sam Dončić priznao da problem postoji:

“Ljudi će svakako pričati o tome. Znam da moram biti bolji u tom segmentu. Imao sam dugo leto. Bili smo na Olimpijskim igrama, nakon čega sam imao 3 nedelje pauze i opustio se malo. Možda malo više. Moram da se vratim na pravi put.”

Dalas je sinoć izgubio od Bruklin Netsa, iako su imali veliku prednost u jednom trenutku meča. Dončić je, kao ne mali broj puta pre toga, izgledao jako umorno i kao da je ostao bez goriva u finišu. Tokom meča, Redži Miler je više puta konstatovao problem sa kondicijom i Lukinim izgledom, ponavljajući da se Dončić “gega uz i niz teren”, kao i da “mora da se steše”.

(FOTO: Twitter)

Ne mogu da se otrgnem želji da napravim paralelu sa Nikolom Jokićem, koji je bio u sličnoj situaciji. Vanserijski talenat koji je oduševljavao širok auditorijum, ali je počeo istinski da dominira tek kada je svoju fizičku spremu doveo na ozbiljan nivo. Dončić, usudiću se reći, pruža i značajno bolje partije od Jokića dok je naš as bio u sličnom fizičkom stanju. Zamislite spremnog Luku?

Slažete li se, ili je problem ipak u nečem drugom?

Podelite vest: