Hezonja će nositi dres sa brojem 44 u Draženovu čast

Balkan Portland Trail Blazers

Hezonja će nositi dres sa brojem 44 u Draženovu čast

Balkan Portland Trail Blazers
Autor: Aleksandar Pandžić Datum objave: 04.07.2019. Foto: foxsportsasia.com

Novo pojačanje Portlanda, hrvatski košarkaš Mario Hezonja, odlučio se da u svom novom timu nosi dres sa brojem 44, brojem koji je nosio Dražen Petrović na leđima nastupajući za Trejlejzerse.

,,Dražen je jedan od najboljih evropskih košarkaša ikada, ako ne i najbolji. U njegovu čast, putovanje se nastvalja i veoma mi je drago zbog toga”.

Mario Hezonja je prošle sezone nastupao za ekipu Njujork Niksa, za koje je beležio 8.8 poena po meču za nešto više od 20 minuta u proseku. Ovo će mu biti treća ekipa u NBA ligi, nakon Njujorka i Orlanda, u koji je došao iz španske Barselone kao 5. pik na draftu.

(FOTO: Blazer’s Edge)

Košarkaški Mocart, kako su Dražena Petrovića zvali, je za Portland nastupao nepune dve sezone, u kojima nije uspeo da se izbori za minutažu, nakon čega je trejdovan u Nju Džerzi Netse, gde je uspeo da pokaže svoj ogroman potencijal. Nažalost, zbog prerane smrti nije uspeo da pokaže sve što je imao…

Da li će Mario napokon dobiti pravu šansu da pokaže svoj pun potencijal u ekipi koja je i prošle sezone bila zainteresovana za njega, ostaje nam da vidimo u narednom periodu.

Podelite vest: