“On je mnogo više od običnog šutera”

Balkan Golden State Warriors

“On je mnogo više od običnog šutera”

Balkan Golden State Warriors
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 20.10.2021. Foto: Objektiv

Fantastičan debi Nemanje Bjelice u dresu Golden Stejt Voriorsa.

Suve brojke ne mogu dovoljno opisati kvalitet njegove igre, a ono što najviše raduje fanove u Srbiji jeste činjenica da će Bjelica evidentno imati mnogo veću ulogu u sistemu Stiva Kera, negoli što je to bio slučaj na svim njegovim dosadašnjim NBA stanicama. Beli možda neće u proseku beležiti brojke, niti minute iz svoje najbolje sezone u karijeri (11.5 poena i 28 minuta, 2019/20 sa Sakramentom) ali je očigledno da mu je dozvoljeno da radi mnogo više i iskaže svoj puni kvalitet u stilu koji forsira Stiv Ker, o čemu je nakon sinoćnje utakmice govorio upravo trener Golden Stejt Voriorsa:

“On je mnogo više od običnog šutera. Milsim da je oduvek bio poznat kao “pik&pop petica” ali večeras je imao četiri asistencije. Kada dobije loptu i prostor, a ljudi trče prema njemu… videli smo već na pripremama, može da napravi fintu šuta, spusti loptu na parket i pronađe saigrače. Odličan dodavač, jednostavno zaista dobar košarkaš.”

“Napomenuo je već nekoliko puta našem trenerskom timu koliko uživa igrajući za naš klub i nije zacementiran kao specijalista. Dobio je šansu da pokaže čitav repertoar. Mislim da je to poenta našeg tima oduvek. To je razlog zbog kog su igrači sa odličnim osećajem oduvek bili dobar fit sa nama i on je apsolutno fantastičan fit” nastavio je Stiv Ker.

(Beli na niskom postu protiv Lebrona: 24sedam)

Pored 4 asistencije, Bjelica je dodao 15 poena i 10 skokova, što je prvi dabl dabl jednog igrača sa klupe u debiju za Golden Stejt još od 1981. godine. Drejmond Grin je neko koga je Beli oduševio još u pripremnom periodu, a to je nastavio da potvrđuje i u Stejpls centru:

“Odličan. Sa njegovom sposobnošću u šutu, protivnički igrači zaista jure kako bi ga oterali sa linije za 3 poena. To što je sposoban da spusti loptu na parket i nađe slobodnog igrača je ogromno. Napravio je puno dobrih stvari za nas večeras i bio veliki razlog za pobedu. Plus 20? (Golden Stejt je imao prednost od 20 poena za vreme koje je Bjelica proveo na terenu) To je neverovatno.”

Na Nemanjinu sjajnu igru nije ostao imun nije jedan od najboljih košarkaša planete u protekloj deceniji, Stef Kari: “Nije nisam znao da može tako da dodaje”, kroz smeh je počeo Kari “Ima slobodu da sprovede svoje zamisli sada, pogotovo kada igra na petici. On je pretnja u šutu, plus kada spusti loptu ako nema ništa zna da pročita odbranu, nađe slobodne igrače i bira. Imaće prostora ako mi budemo radili ono što treba da radimo. Volim prostranost. Bilo je kul videti to. Imao je sjajan prodor u četvrtoj četvrtini koji nam je nastavio momentum. Bilo je sjajno videti to.”

Golden Stejt dočekuje Kliperse u noći između četvrtka i petka, od 4.00 po našem vremena, nova utakmica u kojoj će Bjelica moći da dokaže svoj kvalitet u najjačoj ligi na svetu.

Podelite vest: